UCİM:  “Son 10 yılda çocuk istismarı yüzde 700 arttı” Çocuklar Susmayacak…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği, Evimiz İskenderun Süpürge ile Ayna İskenderun Kültür Sanat derneklerinin konuğu oldu… Geleneksel Çarşamba Sohbetleri’nin konukları Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği UCİM’in Hatay Hukuk Koordinatörü Av. Erdem Harmaoğlu, UCİM Hatay il Koordinatörleri çocuk gelişimci Müge Çalışkan ve Sosyal Çalışmacı Meryem Çapar, sorumlu oldukları alan ile ilgili davetlileri bilgilendirdi.

UCİM Hatay Hukuk Koordinatörü Av. Erdem Harmaoğlu, “İstismara uğrayan çocukların size ihtiyacı var. Suçu ihbar etmezseniz siz de suçlusunuz.” Diyerek suça sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.

“Son 10 yılda çocuk istismarı yüzde 700 arttı”

Dünyanın her yerinde çocuk istismarı yaşandığına dikkat çeken Harmaoğlu, “Türkiye’de ve dünyanın her yerinde bu sorun var. Türkiye’de Son 10 yılda çocuk istismarı yüzde 700 arttı. Adliyedeki dört tecavüz vakasından birisi çocuk istismarı” dedi.

“Sadet Öğretmenin bir sözü var” diyerek anımsatma yapan Harmaoğlu,  “Çocuklar bizim vatanımız. Bizler eğer çocuklarımıza sahip çıkarsak onların yüzleri aydınlık olur. Sağlıklı birer birey olur ve sağlıklı bir toplum yaratırız” şeklinde konuştu.

Harmaoğlu, “UCİM olarak tüm resmi kurumlarla iş birliği içerisinde çocuk istismarına karşı topyekün mücadele ediyoruz.  Hukuki boyutunun geliştirilebilmesi açısından UCİM Hukuk Komisyonu bu oluşumun bünyesinde kuruldu. UCİM olarak tüm üye ve gönüllülerin var gücüyle çalıştığını belirten Av. Erdem Harmaoğlu, “önümüzdeki günlerde tüm tespitlerimiz raporlaştırılarak devlet kurumlarına sunulacaktır” dedi.

Av. Harmaoğlu, “Yargılama sürecinin çocuğun yaşadığı travmayı ağırlaştırmayacak biçimde uygulanması gerektiğini, konu üzerine uzman psikolog ve sosyal çalışmacıların bu süreçte önemli olduğunu belirtterek “Çocuk istismarını durdurmak için öncelikle önleyici çalışmaların önemini vurgulayarak Derneğin yapacağı sosyal çalışmalar ile ilgili yaşama geçirilecek projeleri anlattı.

UCİM Hatay İl Koordinatörü Çocuk Gelişimcisi Müge Çalışkan, büyüklerin çocuklarla diyalog kurarken nasıl diyalog kurulması ve diyalog kurarken dikkat edilmesi gereken tutumları anlatırken UCİM Hatay İl Koordinatörü Sosyal Çalışmacı Meryem Çapar ise derneğin yapacağı sosyal çalışmalar ile ilgili yaşama geçirilecek projeleri anlattı.

UCİM Koordinatörleri, önümüzdeki süreçte Milli Eğitim  Müdürlükleri ile işbirliği içinde çocuk istismarı ile ilgili okullarda eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına başlayacaklarını da belirterek sunum sonrasında konuk dinleyicilerin sorularını yanıtladılar.

 “UCİM nedir hangi çalışmaları yapar”

İzmir’in Menderes ilçesinde 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunulmasını ortaya çıkaran ve istismarda bulunan okul müdürünün yargılanmasını sağlayan öğretmen Saadet Özkan’ın Ulusal Çocuk İttifakı Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’ni (UCİM) kurması ile dikkat çeken Dernek, bireylerin doğumundan önce ve daha sonraki büyüme dönemlerinde sağlıklı bir şekilde yetişmesini, her türlü fiziksel, duygusal ve cinsel istismardan ve ihmalden korunmasını da sağlamayı amaçlıyor.

İstismardan mağdurlara hukuki ve psikolojik destek vermek, mağdurların rehabilitasyonunu sağlamak  ve çocukları her türlü tehlikeden korumak ve kollamak olan UCİM ailesine katılarak, derneğin çalışmalarına ve faaliyetlerine üye desteğinin yanı sıra gönüllü üye olarak çalışmalara destek verilebiliyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.