Ak Partiden 137 aday başvurusu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ak Parti  Hatay’ da 137 aday adayının resmen başvuru yaptı. 15  İlçe Belediye Başkan adayının ve Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanma sürecine girildi.

 

Önce A Kanal ve Mynet.com’da Hatay Büyük şehir adayının Mehmet Öntürk olarak yayınlamasının ardından Hatay’da siyaset ısındı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün açıkladığı listede Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanmaması parti içinde “Öntürk’ü sildiler” yorumu yapılmasına da zemin hazırladı.Belediye Başkanlığında adı geçen Ak Parti İl başkanı İbrahim Güler, partisinin aday açıklamasının Kasım ayı sonunda ve Aralık ayı başında yapılacağını belirterek sosyal medya ve başka duyumlara itibar edilmemesini istedi.

Güler, “Malumunuz AK Parti olarak aday adayı başvuruları 5 ve 12 Kasım arasında belirlenmişti. Başvurularımız 5 Kasım’da başladı ancak yoğun talep üzerine bu süre 12 Kasım’dan, 16 Kasım’a uzatılmıştı. Ve 16 Kasım’da da başvurular tamamlanmış oldu. İlimizde 15 ilçe ve büyükşehir için başvuru yapan 137 aday adayımız var. Bazı ilçelerimizde sayı oldukça yüksek ama genel olarak baktığımızda bu sayı rekor bir sayı. Bu da milletimizin, milletin partisine olan teveccühünün önemli göstergesidir. Bütün aday adaylarımıza başarılar diliyoruz. Biz AK Parti olarak aday adaylarımızda şöyle bir kültür olur. Hayırda yarıştır bu. Hiçbir adaya dayımız, diğer aday adayını rakip olarak görmez, beraber hareket ederler, beraber programlara giderler. Adayımızda netleştiği zaman, kendileri de adaymış gibi memleketi için, Hatay için, Türkiye için el birliğiyle çalışırlar. Bu bizim AK Parti geleneğimizdir. Ve milletimizde takdir ettiği önemli bir gelenektir” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.