Çıray’dan Milli Savunma Bakanı’na sert tepki: “Basın Sözcüsü müsünüz?”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

ABD’nin Fırat’ın doğusundaki Türkiye-Suriye sınırlarına gözlem noktaları kurulacağını ilan etmesinin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın “Bu tür uygulamaların bölgedeki karmaşık durumu çok daha karmaşık hale getireceğini düşünüyorum” şeklindeki açıklamasına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Çıray sert tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray konuyla ilgili olarak Akar’ın, “Bu tür uygulamaların bölgedeki karmaşık durumu çok daha karmaşık hale getireceğini düşünüyorum “Basın sözcüsü müsünüz? Acziyet göstermeyin. Gereğini yapın muhalefet yanınızda olacaktır,” dedi.

Beka sorunu arayanlara duyurulur

Çıray yaptığı yazılı açıklamada, “İşte size bir beka sorunu. Fırat Kalkanı Harekatı ile başlayan ve bugüne kadar bölgedeki ikili görüşmelerin tümünde Türkiye’yi temsil eden Sayın Akar’ın bu açıklaması milli güvenliğimiz açısından büyük endişe ve derin kaygılar yaratacak bir niteliktedir. ABD’li yetkililer Menbiç’ten Derik  sınırına kadar kurulacağı söylenen 12 gözlem noktasının, ilerleyen zamanlarda artacağını da ifade etmişlerdir. ABD askerlerinin DSG militanlarıyla birlikte bu gözlem noktalarının dışında zırhlı araçlarla ortak devriyeler atacağını ekranlarda günlerce tekrar etmişlerdir.  Türkiye, ABD’nin bu tavrına karşılık caydırıcı adımlar atmak yerine Milli Savunma Bakanı’nın basın açıklamasıyla yetinmiştir. Bu Türkiye’yi zayıf gösteren, dolayısıyla kabul edilmesi imkânsız bir tavırdır.” dedi.

Bakan mısınız, basın sözcüsü mü?

Aytun Çıray, ayrıca,  Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Yöneticisi Ekrem Husso’nun basına verdiği bir demeçte “ABD’nin askeri gözlem noktaları kuracak olması Türkiye’ye ve başka ülkelere verilmiş bir mesajdır” dediğini de hatırlatarak, Akar’ı şu sert cümlelerle eleştirdi:  “Tüm bu olup bitenler karşısında çıkıp basın açıklaması yapıyorsunuz. Peki basın açıklamanıza konu olan bu gelişmeler gerçekleşirken, duruma  Türkiye adına el koyma ve onları durdurma pozisyonunda olan kişi siz değil miydiniz? ABD bu kararları alıp  icra etmeye başlarken siz neredeydiniz? Amerikalıların niyetini bugün mü fark edebildiniz? Hükümetteki göreviniz aslında “Basın Sözcülüğü”nden ibaret midir?”

Acziyet politikalarını kabul edemeyiz

ABD’nin güneyde adeta sınır komşumuz olduğuna dikkat çeken Çıray, PYD ve YPG terör örgütlerinin de bu gözlem noktalarıyla resmi olarak ABD himayesine alındığını belirterek,  açıklamasını  “Milli güvenliğimiz her türlü tehdide açık hale gelmiştir. ABD’nin bu tutumunu da PYD ve YPG terör örgütlerini Suriye’nin sözde demokratik gücü olarak göstermesini de kabul etmiyoruz. Erdoğan hükümetinin Milli Savunma Bakanı olan Sayın Hulusi Akar’ın milli güvenliğimizi her türlü tehdide açık hale getiren pasif tavrını ve acziyet dolu politikalarını da kınıyoruz” cümleleriyle noktaladı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.