Tokdemir’den 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, 24 Kasım Öğretmenler Günü  Mesajı yayınladı.  

 

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, “Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden biri olan öğretmenlik, tarih boyunca önemini korumuş, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması sürecinde en önemli role sahip olmuştur. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur’ sözlerinde ifade edildiği gibi; Ülkemizin kalkınması,Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkma hedefine ulaşması ancak öğretmenlerimizin yetiştireceği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile mümkündür. Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle; güçlü, bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişecek geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum oluşturulacaktır. Vatana bu kadar büyük bir hizmet veren, anne ve babalardan sonra çocukların yetişmesinde en hayati rolü üstlenen öğretmenlerimiz şüphe yok ki sonsuz bir saygı ve şükran  hak etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görev şehidi olan ve ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak yeni nesillere ışık tutan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor, tüm eğitim camiamıza başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.