Kış kapıya dayandı… Keskin Kömür’den kışlık öneriler

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kış kapıya dayandı. İnsanların ısınma ihtiyacı günde. Birçoğumuz odun-kömür aldık ya da alacağız. Bölgemizde odun-kömür satışı denilince de birçok kişinin aklına Keskin Kömürcülük gelir. Keskin Kömür’ün işletmecisi Emin Keskin ile sektör ve iş yaşamındaki deneyimler üzerine konuştuk.

Odunun tonu 600 ile 800 lira arasında değiştiğini söyleyen Keskin Kömür işletmecisi Emin Keskin, Odun kömür ısınmada daha çok tercih ediliyor. Odunun ton başına satışında fiyat artışı görülmediğini ancak dışa bağımlı kömürde artışın yüzde 40 civarında olduğunu belirtti.

Kömür satışının torba başına 32-35 lira arasında kömür satışı yapıldığını belirten Emin Keskin,, “Kuru odun kullanımı daha ucuz ve uygun. Daha da sağlıklı aslında. Geçen yıllarda kömür daha ucuz olduğundan tüketimi daha çok oluyordu.  Elektrik kullanımı da günümüzde daha pahalı olduğundan soba ile ısınma şimdilerde revaçta. Bu nedenle odun satışları tercih ediliyor diyebilirim. Doğal gazın yaygın olarak kullanıldığı bölgelerde birçok kişi saba ile ısınmayı tercih ediyor.” şeklinde konuştu.

Keskin, “mangal üzerine, her türlü ihtiyaca cevap verildiğini anlatan Emin Keskin, mangalın üzerine sadece et satmıyoruz. Soba üzerine de sadece kibrit satmıyoruz” dedi.

“Soba tıkanmadan önlemini almalı”

Emin Keskin, soba temizliklerinin de önemine değinerek, kış mevsiminde soba temizliğine de önem verilmesi gerektiğini belirterek “Soba tıkanmadan önce önlemini alıp haftada bir tane boru temizleme tozu yanan alevli sobanın içerisine atsınlar. Maliyetli de değil 2,5 lira. Soba temizleme tozu kullanılırsa saba tıkanmaz. “ diye konuştu.

İnsana, işine saygı duymanın önemine değinen Keskin Kömür’ün deneyimli işletmecisi Emin Keskin, müşterinin isteğini de yerine getirmenin hassasiyet taşıdığını belirtti.

Emin Keskin kimdir?

Baba mesleği seyyar satıcılık işiyle iş yaşamına altı yaşında atılan Emin Keskin, 1981’den itibaren market işine girdi. Karaağaç’da giyimden yiyeceğe geniş bir yelpazede hizmet sektöründe çalışan Emin Keskin, 1989 yılından itibaren kömür satışına başladı. Bu alanda ev ve iş yerlerine kömür satışı yapan Keskin, Keskin Turizm, kendi deyimi ile 25 saat çalışması ile dikkat çekti. Turizmden inşaata birçok alanda hizmetlerini sürdüren Emin Keskin, 364 gün 25 saat görev yaptıklarını ifade etti. 364günü de özellikle vurgulayan Emin Keskin, yılda bir gün tatil yaptığını ifade ediyor.

Anne ve babalara da çocuk eğitimi ile ilgili öneride bulunan Keskin Kömür İşletmecisi Emin Keskin, “çocuklarınızı okuturken mutlaka yaz tatilinde bir meslekleri olsun. Çıraklık ya psınlar. Beni babam altı yaşında işe yönlendirdi. Ben de Babamdan gördüğümü çocuklarıma uyguladım. Eğitimleri ile beraber iş yaşamını da yaşadılar ve yaşıyorlar” diye deneyimlerini paylaştı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.