DİSK EMEKLİ-SEN DOĞU AKDENİZ BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI.

Published on:  /   Yorum yapılmamış

DİSK-EMEKLİ-SEN Adana,Hatay,Mersin, Kahramanmaraş, ve Osmaniye illerini kapsayan Doğu Akdeniz Bölge toplantısını, sendikanın Adana,Çukurova şubesinde gerçekleştirdi. Toplantıya Genel Başkan Veli Beysülen ve Merkez Yürütme Kurulu üyesi Veli Ersoy katıldılar. Bölgedeki zorunlu organ ve üyeleri de toplantıda hazır bulundular.

Çukurova şubesinin organize ettiği “Birlik ve Dayanışma kahvaltısı” sonrası yapılan toplantının açılışında bir konuşma yapan Genel Başkan Veli Beysülen “Türkiye’nin 24 Haziran seçimlerinden bu yana derin bir ekonomik kriz yaşanmıştır. İçinde emeklilerin de bulunduğu halkın emekçi çoğunluğunu vuran krizin söylendiği gibi ABD ile yaşanan gerginliğin yol açtığı gelir-geçer bir kriz değildir. Aksine yıllardır uygulanmakta olan üretime dayanman rant ekonomisinin sonucu, bağıra, bağıra gelen bir krizdir.

AKP’nin iktidar olduğu 2002 yılında Türkiye’nin 130 milyar dolar borcu vardı, bu gün ise ülkenin 470 milyar dolar borcu bulunmaktadır. Bu borcun dışında özelleştirmelerle Cumhuriyet döneminin kazanımı, kamu kurumlarının sermayeye peşkeş çekilmiştir. Bu kurumlar değerinin çok altında satılmıştır. Milyarlarca özelleştirmeden elde edilen paralar betona gömülmüştür. Bu anlamda ekonomik kriz daha da derinleşmiştir.” Beysülen, bu ülkede diğer tüm alanlarda olduğu gibi sendikal hak ve özgürlüklerin kullanımında ciddi engeller yaşandığını” 23 Yıldır bu ülkede hukuk mücadelesi vermekteyiz. Türkiye’de hukuk işlemediği için AİHM’e taşıdığımız dosyamızın kısa zaman içinde sonuçlanacağına inanıyorum” Yaklaşmakta olan yerel seçimlere de değinen beysülen “Türkiye’de gerçek parlamenter demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesinin, yerel demokrasinin güçlenmesi ile mümkün olduğunu, bu nedenle ülkeye getirilmek istenen tek adam yönetiminin getirilmesi için demokrasiye inan siyasi partilerin, yerelde işbirliği yapmak suretiyle emek düşmanı, rantiyeye kaynak aktarmaktan başka bir işlevi olmayan AKP iktidarını geriletmek kaçınılmazdır.”

Genel başkanın konuşmalarından sonra, yapılan bölge temsilci seçimleri seçiminde Ahmet Bulca baştemsilci, temsilci yardımcılığına Fikri Can, seçildiler. Seçilen temsilciler önümüzdeki günlerde Merkez Yürütme Kurulunun görevlendirme kararından sonra göreve başlayacaklardır.

HÜSEYİN GÜLER

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.