Tarihi binaya misyon dışı yaklaşım eleştiri konusu oluyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın Türkiye’ye katılma kararını veren Tarihi Meclis binasındaki “Cafe” görüntüsü tepki çekmeye devam ediyor .

“Bu fotoğrafı dün paylaştım Bugün de paylaşıyorum büyük bir olasılıkla Yarın da paylaşacağım Hatay’ın TC. topraklarına katılma kararını veren meclis binasının bugünkü hali Bir Türk vatandaşı olarak utanç duydum Eğer Sizlerde utanma duygusunu bitirmediniz ise lütfen Paylaş” diye duyarlı bir vatandaş sosyal ağlardaki hesabından tarihi önem taşıyan Hatay meclis binasına yönelik bir paylaşımda bulundu.

“133 yorum, 4700 küsür paylaşım, 7694 kalp işareti ile sosyal medyada konu olan tarihi binanın misyon dışı kullanılması tepki çekiyor.

“Hatay benim şahsi meselemdir” diyerek Hatay’ın Türkiye’ye katılmasıve Misakı Milli sınırlarında yer alması ile gündeme gelen Hatay, Fransa ile 1921 yılında yapılan Ankara antlaşması ile Türkiye sınırları dışında kalmıştı. 23 Haziran 1939 tarihinde ise Hatay’ın anavatana katılma kararını alan bu Tarihi Meclis Binası bugün de  tüm görkemiyle ayakta duruyor. Birçok vatandaşın dikketini çeken bu durum ile ilgili önümüzdeki süreçte ne gibi gelişmelelrin yaşanacağı ise merak konusu olmaya devam edecek.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.