İtso’dan Eloktironin Dönüşüm Merkezi bilişimden Ortaklaşa Seminere Yoğun İlgi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İTSO’da; ‘E-Fatura, E-Defter, E-Arşiv, E-İmza, E-Bordro, E-Mutabakat ve E-Yedeklemenin Mali Müşavirlere sağladığı avantajlar’ anlatıldı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Elektronik Dönüşüm Merkezi (EDM) Bilişim A.Ş. tarafından ortaklaşa düzenlenen seminer yoğun ilgi gördü.

Seminerde katılımcılara EDM Bilişim A.Ş. İş Geliştirme müdürü Ahmet Fatih Gülcan tarafından sine vizyon destekli olarak ‘E-Fatura, E-Defter, E-Arşiv, E-İmza, E-Bordro, E-Mutabakat ve E-Yedeklemenin Mali Müşavirlere sağladığı avantajlar’ konularında detaylı bilgiler verildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım; “Teknolojinin hızla geliştiği dünyada artık tüm işlemlerde bilgisayar internet ve sanal ortamda yapılmaktadır. Bizler de artık mükelleflerimize daha hızlı ve daha iyi hizmet verebilmek için bu teknolojileri öğrenmek ve yeni gelişen sistem ve programları da an ve an takip etmek durumundayız. Bu amaçla mesleğimizin ayrılmaz parçası olan E-Fatura, E-Defter, E-Arşiv, E-İmza, E-Bordro diye başlayan E’li sistemler artık işimizin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bu günden bu sistemlerin alt yapısını yapmamız gerekir. Toplantının düzenlenmesinde katkılarını esirgemeyen İTSO ve EDM Bilişim Firmasına teşekkür ediyoruz” dedi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen seminerde, EDM Bilişim A.Ş. İş Geliştirme müdürü Ahmet Fatih Gülcan tarafından sine vizyon destekli olarak ‘E-Fatura, E-Defter, E-Arşiv, E-İmza, E-Bordro, E-Mutabakat ve E-Yedeklemenin Mali Müşavirlere sağladığı avantajlar’ anlatıldı.

Gülcan seminerde yaptığı konuşmasında; “E-Defter Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümlerince tutulması zorunlu olan yevmiye ve kebir defterlerinin elektronik dosya biçiminde hazırlanması, bastırılmaksızın kaydedilmesi, elektronik imzalanarak Gelir İdaresi Başkanlığı’na gönderilmesi ve başkanlık imzalı ve onaylı beratların alınarak 10 yıl boyunca saklanmasıdır. Elektronik defterlerin değişmezliği, bütünlüğü ve kaynağının doğruluğu garanti altına alınır ve ilgililer nezdinde kesin delil olarak kullanılır.

E-Faturaya geçen firmaların birbirlerine e-fatura sistemi üzerinden gönderdikleri ve aldıkları kağıt, fatura ile aynı hukuki niteliklere sahip ve 10 yıl boyunca elektronik ortamda çevrim içi erişime açık saklanan elektronik belgelerdir.” Dedi.

EDM Bilişim A.Ş. İş Geliştirme müdürü Ahmet Fatih Gülcan, E-Fatura ilgili son gelişmeleri de Serbest Muhasebeci, Mali müşavir ve meslek erbaplarına detaylı bir şekilde anlattı.

Seminerin sonunda ise İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım EDM Bilişim A.Ş. İş Geliştirme müdürü Ahmet Fatih Gülcan’a günün anısına plaket takdim etti.

Eğitim seminerine EDM Kurucusu Ruhi Çelik, İTSO Meclis üyeleri, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin yanı sıra meslek mensupları da katıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.