ERASMUS’LA BELEN’DEN LİTVANYA’YA

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Erasmus+ projeleri kapsamında; Belen’den 2 İngilizce Öğretmeni ve farklı bölümlerden 4 üniversite öğrencisinin oluşturduğu 6 kişilik proje ekibi 08-17 Ekim 2018 tarihleri arasında Litvanya’nın Trakai şehrinde gerçekleşen “Mindful(l)” isimli gençlik projesine katıldı.

Litvanya ülkesinde Innoved Derneği’nin ev sahipliğinde 6 farklı ülkeden (Türkiye, Litvanya, Hırvatistan, İspanya, Slovakya ve Polonya) 41 gencin katılımında düzenlenen proje çalışmalarında, ülkemizi temsil eden heyet, projenin amacına ulaşması için yaptıkları sunum ve çalıştaylarla eğitim süresince aktif katılım sağladı.

11 gün süren yoğun proje programı boyunca, katılımcıların hem bireysel, hem de çevresel farkındalıklarını artıracak etkinlikler ve çalıştaylar düzenlendi.

Bu etkinliklerin dışında, farklı kültürlerden bireylerin birbirlerini tanımaları ve kültürler arası farkındalıklarını artırmaları amacıyla katılımcı ülkelerin kendi geleneklerini tanıttığı kültür gecesi düzenlendi.

Belen Kaymakamı Hayrettin BASKIN; söz konusu projelere yapılan katılımlar ile değişik ülkelerin ve kültürlerin tanıtılması, farklı kültürlerin bir arada ülkelerini temsilinin sağlandığını belirterek, proje sonunda Türkiye’yi temsil eden 6 katılımcımızın Erasmus+ Gençlik Projesine katılımlarının sonucu olarak bütün Avrupa ülkelerinde geçerliliği olan ve bir yaygın eğitim belgesi olan Youthpass sertifikalarını alarak projeyi başarıyla tamamladıkları için kendilerine teşekkür etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.