ULUSLARARASI AKDENİZ KENTLERİ KÜLTÜR SANAT BULUŞMASI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kısa adı ASO olan Akdeniz Sanat Oluşumu olarak, ‘ULUSLARARASI AKDENİZ KENTLERİ KÜLTÜR SANAT BULUŞMASI’nın bu yıl üçüncüsü gerçekleştirileceğini söyleyen AYNA İskenderun Kültür Sanat Derneği adına açıklama yapan Başkan Mehmet BERKYÜREK, “İki yıl önce Mersin, Tarsus ve Antakya’da eş zamanlı kültür sanat etkinlikleriyle ulusal düzeyde yola çıkan ASO’ya bu yıl, Antalya, Osmaniye, İskenderun da katılarak zenginleştirildi. Antalya-Mersin-Adana-Tarsus-Osmaniye-İskenderun-Antakya’da eşzamanlı olarak 06-11 Kasım 2018 tarihlerinde düzenlediğimiz programın İskenderun etkinliklerini sanatseverler AYNA İskenderun Kültür Sanat Derneği binasında izleyebilecek.” Dedi.

Bölgemizde sanat yoluyla barış içinde, paylaşımcı bir yaşam için çaba oluşturmak. Bölge insanında sevgi, barış dostluk, dayanışma bağlarını güçlendirmek; onların düşünsel, duyusal ve estetik gelişimine hizmet ederek kent kültürüne katkı sağlamak. Gerçeklerden kopmadan, halkla sanat arasında düzeyli bir etkileşim oluşturmak. Genç sanatçılara kendilerini geliştirme olanağı sunma kamacıyla düzenleniyor.

‘Herkes her şeyi hatırlamalı’ teması çerçevesinde gerçekleşecek olan etkinliklerimizin bu yılki onur konuğu, Bilkent Üniversitesinden emekli öğretim üyesi, araştırma, inceleme, deneme, tanıtı, söyleşi, kültür ve sanat dergilerinde sanat yönetmenliği yapan şair-yazar Ahmet Özer’dir. Karadenizli olan Ahmet Özer’in 37 kitabı bulunuyor.

-ASO’nun onur konuğu Ahmet Özer, 7 Kasım Çarşamba günü Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneğimizde sanatseverlerle buluşacak.

-Derneğimizin gelenekselleşen Gar Sabunu atölyesi, Sokağımız Defne Kokuyor sloganıyla sanat kültür buluşmalarının 8 Kasım programında yeralacak. Aynı gün İzmir’den Selami Şimşek ve Coşkun Şimşekli söyleşi ve imza etkinliğinde konuğunuz olacaklar.

9 Kasım Cuma günü dernek lokalimizde Recep Yıldırım’ın Tammura adlı kitabından Matem Kraliçesi adlı öyküyü Seyfettin Babat sahneye koyacak, Özer Yüksel ve İzel Özdemir canlandıracak. İskenderunlu şair, çevirmen Faris Kuseyri ve Öykücü Mahir Ergün söyleşi için aramızda olacak.

Akdeniz Sanat Buluşmaları’nın İskenderun’daki son etkinliğini 10 Kasım Cumartesi günü konuklarımız Özbekistan’dan Haysiyet Rüstemova, Azerbaycan’dan Nevai Metin ile Naile Mirzayeva, Kazakistan’dan Ferugat Jabbarova kültürel dayanışmanın evrenselliğini tartışacaklar.

AYNA İskenderun Kültür Sanat Derneği adına açıklama yapan Başkan Mehmet BERKYÜREK, etkinlik ile ilgi olarak açıklamasını “İçel Sanat Kulübü ev sahipliğinde, Adana, Yaşam Sanat Derneği; Antakya, Aalen Kültür Derneği; Antalya, Sanatçılar Derneği; Osmaniye Şairler ve Yazarlar Derneği; Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneği; Akdeniz Sanat Oluşumu olarak düzenlediğimiz 3. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür Sanat şölenine tüm herkes davetli” şeklinde tamamladı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.