Erzin Organize Sanayi Bölgesi’nin Temeli Atıldı 

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın Erzin ilçesinde bin 750 dönümü kapsayan Organize Sanayi Bölgesi’nin temeli törenle atıldı.

Hatay Valisi Erdal Ata, törende yaptığı konuşmada, 15 yıldır devam eden Erzin- Ceyhan arasındaki arsa problemini bitirerek bu düzeye geldiklerini belirterek, “Erzin-Ceyhan arasındaki çözüm kolay olmadı. İçişleri Bakanlığı’na götürdüğümüz dava, Hatay Valiliğimiz, Adana Valiliği, Ceyhan Kaymakamlığı, Erzin Kaymakamlığı ve her iki ilçenin ticaret ve sanayi odası başkanlarının katılımıyla nihayete kavuştu” dedi.

Ülkedeki işsizlik sayısını herkesin bildiğini söyleyen Vali Ata, “Bizlerden her zaman iş isteyen yüzlerce vatandaşımız var. İnşallah bu Organize Sanayi Bölgesi faaliyete geçtiğinde bu bölgenin işsizlik oranı düşecektir. Bu bağlamda, burasının Erzinimize, Hatayımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek davetlilere hitaben bir konuşma yaptı. Şimşek, konuşmasına; Erzin Organize Sanayi Bölgemiz iç yollar yapımı Temel Atma Törenine hoş geldiniz diyerek başladı.

Devamında ise Şimşek, şunları söyledi: “2009 yılı itibari ile göreve Erzin için hayallerimiz ile geldik. Kısaca Neydi Hayallerimiz; Öncelikle Erzin’imize bir imar planı kazandırmak. – 4400 dönüm konut dışı kentsel çalışma alanı planlanarak Erzin’imiz kazandırmak. – Kanalizasyonsuz Şehir diye nam yapmış Erzinimize Kanalizasyon ve arıtma tesisi yapmak. – Yeni bir içme suyu şebekesi döşemek ve yayla suyunu Erzin’ e getirmek. – Erzin’e yakışır Mezbahane. – Erzin’e yakışır Otogar. – Erzinimizin her köşesine Erzin’e yakışır parklar ve dinlenme alanları.
– Elektrik hatlarının yeraltına alınması. – Erzinimize olmazsa olmazı doğalgazı getirmek.
– Erzinimizin tanıtımı için Festivaller düzenlemek ve yine Amatör kulüplerimizi desteklemek ve profesyonel lige çıkarmak. Allah’a şükürler olsun, daha sayamayacağım Erzin’e değer katan yüzlerce yatırım projelerimizi gerçekleştirdik. Tarım sektöründe Narenciye ihracatında öncü olan ilçemiz Turizm olarak bütün ulaşım yollarının kesiştiği sahil şeridi ve doğa harikası dağları ve iklimi ile zaten gözde olan ilçemiz kıymetli siyasi ve devlet büyüklerimizin katkıları ile Şahin Tepesinin bulunduğu alanı Tabiat Parkı ilan edilmesi, İçmeler mevkiinde Kültürhan projemizin programa alınması Başta Valiliğimiz olmak üzere, Kaymakamlığımız ve Belediyemiz ortak projesi olan Yeni Burnaz Plajı ve yıllardır kazı çalışması devam eden belediyemiz olarak büyük destek sağladığımız İssos kazı alanı ile turizm sektöründe de yükselen bir değerdir. Bunların yanı sıra aziz Erzinli hemşerilerimin geleceklerine direk etki eden ve en büyük eksiklerimizden sanayi konusu seçildiğimiz 2009 yılından bu yana en önemli ve öncelikli hedeflerimizden idi. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi “Ekonomik Kalkınma, Türkiye’nin Özgür, Bağımsız, daima daha kuvvetli, daima daha gönençli Türkiye Ülküsünün belkemiğidir” Hepimiz biliyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 2023, 2053, ve 2071 Türkiye vizyonunu yakalamak bilgi ve teknolojiye dayalı güçlü bir sanayi sektöründen geçmektir. “Her Fabrika bir kaledir” ve Organize sanayiler milli meseledir. Bakınız 1962 – 2002 yılları arası sadece 70 OSB kurulabilmiş iken günümüzde bu rakam yalnızca 16 yılda neredeyse 10 katlamıştır. 2009 yılında yer seçimi kesinleşerek başlayan Erzin Organize Sanayi Bölgesi yapım süreci, 2011 yılında hazineye ait yerlerin satın alınması, 2012 yılında özel mülkiyetlerin kamulaştırma sürecinin başlaması ve 2018 yılında tamamlanması ve 60 yıldır süre gelen sınır probleminin yerel ve il yöneticileri girişimleri ile İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU, Bilim Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Sayın Faruk ÖZLÜ, Valimiz Sayın Erdal ATA, Adana Valimiz Sayın Mahmut DEMİRTAŞ öncülüğünde 2018 yılında çözüme kavuşması neticesi ile; 145 hektar 1. Etap ve genişleme alanı ile birlikte 375 hektar alana sahip olan ve 2 Milyar Dolarlık yatırımla 18 bin kişinin istihdam edileceği Organize Sanayi Bölgemizde bugün nihayete ermenin mutluluğu içerisindeyiz.”

Temel atma törenine,Erzin Kaymakamı Ahmet Demirci, Ceyhan Kaymakamı Bayram Yılmaz, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, siyasi parti ilçe başkanları, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.