Akdeniz İhracatçılar Birliği Türk Yaş Meyve Sebzesi Bu Kez İspanya’daydı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye’nin yaş meyve sebze ihracatının yarısını tek başına gerçekleştiren Akdeniz İhracatçılar Birliği, Türk yaş meyve sebzesini tanıtmak için bu kez İspanya’daydı.

Türkiye’deki çiftçilerimizin bin bir emekle yetiştirdiği yaş meyve sebze ürünlerini hak ettiği fiyata satabilmek, Türk yaş meyve sebzesini dünyaya tanıtmak amacıyla sektörün önde gelen fuarlarını karış karış dolaşan Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin bu seferki durağı, Fruit Attraction fuarı olmuştur.

23-25 Ekim 2018 tarihleri arasında İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleştirilen FRUIT ATTRACTION fuarında 120 farklı ülkeden 1.600’e yakın katılımcı yer almış ve fuar 70 binden fazla profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştır. Toplamda 7 büyük salonda yapılan fuarın bu yıl onuncusu düzenlenmiştir.

Özellikle turunçgil sezonunun başlangıç zamanında gerçekleştirilmesi sayesinde giderek önemi artan fuarda sektörde Koordinatör Birlik olarak faaliyet gösteren Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği, 40m² stant açarak Türk yaş meyve sebzenin tanıtımını gerçekleştirdi, standı ziyaret edenlere Türkiye ve yaş meyve sebze sektörü hakkında bilgiler verdi.

Üye ihracatçılarına daha fazla hizmet bilinciyle faaliyetlerini sürdüren Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği; fuara stantla katılım yapamayıp ziyaretçi olarak giden ihracatçılarımızın, alıcı firmalarıyla görüşmelerini Birlik standında yapma imkânı sunmuştur. Ayrıca, standımızı ziyaret edip Türkiye’den yaş meyve sebze alımı yapmak isteyen potansiyel müşterilerin iletişim bilgilerini ve alım taleplerini derleyerek fuar dönüşünde üye ihracatçılarıyla paylaşmaktadır.

Yaş meyve sebze sektöründe rakip ülkelerden birinde gerçekleştirilen bir fuar olmasına rağmen küresel sektör aktörleri ve paydaşlarıyla fikir alışverişinde bulunma; üretim, paketleme ve pazarlamadaki son trendleri takip etme fırsatının yakalandığı fuarda Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğini standında başarılı görüşmeler yapılmış, Standımız Madrid Ticaret Müşavirimiz Sn. A. Altuğ Leblebicier tarafından ziyaret edilmiş ve fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.