Dolu Erzin’de 42 bin dekar narenciye bahçesini vurdu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın Erzin ilçesinde dolu afetinin zarar verdiği narenciye bahçelerinde hasar tespit çalışması başlatıldı. 

Göle dönen narenciye bahçelerinde suların çekilmesi ile Erzin Tarım Ve Orman Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler dolunun vurduğu bölgedeki oluşan zararları tespit etmek için çalışmalara başladı.

İlk tespitlere göre 42 bin dekar narenciye bahçesi doludan etkilenirken yüzlerce çiftçinin zarar gördü.

Suların çekilmesiyle zarar gören bahçelerini ziyaret eden üreticiler ise dolunun ağaçlarda oluşturduğu zarar nedeniyle üzüntü yaşadıklarını belirterek bir yıllık emeklerinin doğal afetle yok olduğunu belirttiler.

Şahin, Tarım Bakanını Göreve Davet Etti

CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, dolu yağışından etkilenen çiftçiye sosyal medya hesabı üzerinden narenciye üreticisine; “Erzin ve civarında meydana gelen dolu yağışından dolayı büyük zarar oluştu. Burnaz bölgesindeki tüm narenciye bahçelerinde dolu yağışı nedeniyle % 80 kayıp var. Dolu vuran bahçelerde hasar çok ve gelecek sene de meyve tutmayacak bu ağaçlar. Zirai kredilerin en az 2 yıl faizsiz ertelenmesi, çiftçiye faizsiz dönüm başı -250 TL’si hibe- 1.000 TL ve 2 yıl sonra ödemeli yeni kredi verilmesi verilmesi lazım. TARSİM sigortalı olanlara ise gelecek yıl bakımı için ek kredi gerekiyor. Afetten zarar gören çiftçimize destek olmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’yi göreve davet ediyorum…” şeklinde mesaj verdi.

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı  Metin Taşçı da Erzin ilçemizde dolu yağışı sebebiyle 40 bin dönüm narenciye arazisinin 20 bin dönümü tamamen olmak üzere zarar görmüş, milyonlarca liralık hasar oluşmuştur. Erzin İlçe Tarım Müdürlüğü hasar tespit ekibi oluşturup, hasar tespit çalışması başlatmış bulunmakta. Erzin halkımıza geçmiş olsun.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.