BAŞKAN NEHİR: Milli egemenlik ilkesini en iyi Cumhuriyet korur

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıldönümü vesilesiyle 29 Ekim 2018 Pazar günü saat 19.30’da, Hatay Valiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna katıldı.

Ottoman Otel’de düzenlenen resepsiyonda Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Konservatuvar öğrencilerinden oluşan müzik grubu Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi. Daha sonra konuklara aziz milletimizin verdiği kurtuluş mücadelesi ve Cumhuriyetin kurulma aşaması ile ilgili sinevizyon gösterisi izletildi.

Resepsiyonun ev sahibi olarak bir konuşma gerçekleştiren Hatay Valisi Erdal Ata, cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıl dönümü münasebetiyle düzenledikleri resepsiyona katılımlarından dolayı herkese teşekkür ettiğini belirterek,  ‘Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıl dönümü vesilesiyle düzenlediğimiz resepsiyona hoş geldiniz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ifade ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlamanın, coşkusunu, heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Vatanımızın bağımsızlığı ve istiklali için binlerce şehit verilerek kazanılan kurtuluş mücadelesinde; “Türkiye halkı, asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı hayatın şartı kabul etmiş bir milletin kahraman evlatlarıdır. Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.” diyen Atatürk, “Ya İstiklal Ya Ölüm!” parolasıyla kurtuluş mücadelesini başlatmış ve yediden yetmişe tüm Türk milletinin katılımıyla, dünyada eşi benzeri bulunmayan bir zaferin yaratıcısı olmuştur. Yeniden dirilişimizin simgesi olan cumhuriyetin ilanıyla, egemenlik kayıtsız şartsız, Türk milletine verilmiştir. Bizleri çağdaş dünya ile buluşturan, özgürce yaşamamıza imkân veren Cumhuriyet, korumamız, sahip çıkmamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır. Çağdaş Türk devletinin dayandığı temel prensiplerden biri olan, milli egemenlik ilkesinin en iyi korunduğu yönetim şekli olan cumhuriyet, Türk toplumunu modern dünyaya tanıtan inkılaplarımızın başlangıcı olarak büyük önem taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin Mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Kırk asırlık Türk yurdu ecnebi elinde esir kalamaz’ diyerek sahip çıktığı Hatay, büyük bir sadakatle kendisine vurulmak istenen esaret zincirini kırmış ve şanlı tarihinde yeni bir sayfa açmıştır. Milli mücadelenin ilk kurşununu atarak, Ata’sının bu mücadelede yalnız olmadığını tüm dünyaya ilan etmiştir. ” ifadelerine yer verdi.

Vali Ata’nın konuşmasının ardından hazırlanan cumhuriyetin kuruluşunun 95. yılı pastası Onuncu Yıl Marşı eşliğinde kesildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.