ADD’nin gecesinde “Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya sarılmalı” Mesajı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyette her zamankinden daha sıkı sarılmak gerektiğinin vurgulandığı Atatürkçü Düşünce Derneği’nin dayanışma gecesinde ülke ve Atatürk sevgisi doruklara çıktı. Son zamanlarda Cumhuriyet’e ve Atatürk’e yönelik saldırıların arttığına dikkat çekildi. Gecede konuklar Cevdet Bağca’nın müzikleriyle coştu. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Milletvekili Suzan Şahin, Belediye Başkan aday adayları, CHP Arsuz ve İskenderun İlçe Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Geceden elde edilen gelir ile de üniversite öğrencilerine burs sağlanacağı açıklandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, gecede yaptığı konuşmada, birlik olunması halinde güçlü olunabileceğine dikkat çekti. Başkan Turhaner konuşmasında “ Gelir getirmekten daha çok yoksul ve başarılı gençlere burs sağlamak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Bu geceden elde edilecek gelirle gençlerimiz cemaatlere, tarikatlara düşmesin diye gençlerimize sahip çıkmak ve onlara can suyu olabilmektir. Bütün amacımız bu. “ şeklinde konuştu.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, konuşmasında; Cumhuriyete, Cumhuriyet kazanımlarına, Atatürk İlke ve İnkılâplarına saldırı olduğunu belirterek “Bu dönemde birlilik ve beraberliğe ihtiyaç var.” Dedi. Culha Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı Mücadele ettiğini anlattı. Diyerek,  “hiç kimsenin gücü Cumhuriyet kazanımlarına yetmeyecektir” dedi.

Daha sonra konuşmak üzere kürsüye davet edilen CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Atatürk’ün bu ülkeye iki büyük emaneti olduğunu belirterek “Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisidir. “ dedi. Kendisinin iyi bir Cumhuriyetçi ve iyi bir partili olduğunu söyleyen Şahin, son zamanlarda Atatürkçü Düşünceye ve Cumhuriyet’e saldırılara dikkat çekerek, bu iki kutsal değerin bekçisi ve savunucusu olmak gibi önemli bir sorumluluğu olduğuna dikkat çekti. Gelinen noktada ülkeyi yönetemiyorlar” diyerek hükümeti işaret eden Şahin, “Biz unutturmayacağız. Cumhuriyet özünde; demokrasiyi, özgürlüğü, bağımsızlığı ve çağrıştırmaktadır. Bu değerleri çağrıştıran bu değerler için mücadele edeceklerini belirterek Anadolu’da Mustafa Kemaller tükenmez ” diye konuştu.

İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı büyük bir coşkuyla okudu. Sanatçı Cevdet Bağca’nın müzikleriye davetliler gönüllerince eğlendi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.