CHP’li HAKVERDİ: Cumhuriyet rejimi ortadan kaldırılmak isteniyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bugün cumhuriyetimizin 95. Yıldönümünü kutlamak için düzenlenen etkinlikte konuşan CHP Hatay İl Başkan Vekili Prof. Dr. Sibel HAKVERDİ; “Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi aydınlanmadır, demokrasidir, hukuk devletidir, kadın erkek eşitliğidir, tam bağımsızlıktır. Bugün bu felsefeye yakışmayan bir süreçten geçilmekte ve Cumhuriyet rejimi ortadan kaldırılmak istenmektedir.” Dedi.

“Cumhuriyet değerlerinin örseleniyor”
Cumhuriyet değerlerinin örselendiği, parlementer ve demokratik sistemden uzaklaşıldığı içte ve dışta ülkemizin büyük sıkıntılardan geçtiği, olumsuz koşulların yaşandığı zor günlerden geçildiğine işaret eden Prof. Dr. Sibel HAKVERDİ, şunları söyledi:

Bu nedenle 29 Ekim bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bizler Cumhuriyetimizin ilke ve devrimlerini korumak ve yaşatmakla yükümlüyüz. Bu ilke ve devrimlere bağlılığımız, özgürlük sevdamız asla kaybolmayacaktır. Bunlara dil uzatanlara, bu kazanımları yıkmak isteyenlere geçit verilmeyecektir. Geleceğe umutla bakabileceğimiz nice 29 Ekim’ler dileyerek Cumhuriyetimizin kurucusu büyük lider Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve özlemle anarken vatan için can vermiş Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, 29 Ekim Cumhuriyet bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.