Av. Nalan Akkülah Aday Adaylığını açıkladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Av. Nalan Akkülah, İskenderun Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı.

İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, CHP Kadın Kolları üyeleri, partililer, Yönetim Kurulu Üyeleri, partililerin katılımıyla aday adaylığını açıklayan Av. Nalan Akkülah, İskenderun’u nasıl bir anlayışla yöneteceğini anlattı, kadın bakışaçısıyla, kent odaklı çalışmalarla İskenderun’u ilçe teşkilatı ile birlikte yöneteceklerini ifade etti.

 İskenderun Belediye Başkanı Av. Nalan Akkülah, kenti yönetmeye talip olduğunu belirttiği konuşmasında; İskenderun güzel ve modern bir kent olmasının yanısıra çevresinin dağ ve deniz turizmine uygun bir kent olduğunu ancak 2014 yılında çıkartılan Büyükşehir Yasası ile hinterlandının daraltıldığını kaydetti. Kente sığınmacıların da gelmesiyle mevcut sorunların artmaya başladığını belirten belirten Av. Nalan Akkülah, bu sorunların da her geçen gün arttığına işaret etti.

“Yerel Yönetimlerin yetkilerini kısıtladılar”

Yerel yönetimler yasasıyla Belediyelerin yetki ve çalışmalalrının kısıtlandığına vurgu yapan Nalan Akkülah, HBB ve İskenderun Belediyesinin CHP’li belediye olarak seçimlerden çıkılması gerektiğini söyledi. Akkülah, HBB’de ve İskenderun’da belediyeyi kazanmak için ellerinden geleni el birliği ile yapacaklarını ve CHP’yi Hatay’ ve İskenderun’da iktidar yapacaklarını ifade etti.

İskenderun Belediye Başkanı Av. Nalan Akkülah,  konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

CHP yerel yönetimlerde şeffaflık denetiminde açıklık ve toplumsal yararı prensibini ilgi edilmiştir bu prensipler CHP’nin sosyal devlet felsefesi gereğidir sizde bu ilkeler çerçevesinde halkımıza hizmet edecek bir belediye yaratmak için yola çıktık önceliğimiz kentin temizliği ve yeşil alanların arttırılması olacaktır bunun sağlanması için de kadınlardan temizlik ekipleri kurarak hemşehrimiz temiz kalacak hem de anomik sıkıntıların Erciyes edildiği Dar gelirli kesimlerde kadınlarımıza iş fırsatı sağlanacaktır.

Ayrıca kadına şiddetin iyice arttığı günümüzde Ülkemizdeki kadınların hukuki ve sosyal haklarını elde etmelerini sağlamak için sosyal haklar Merkezi kurulacaktır artık günümüzde insana dokunan insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışı geçerli olduğundan yol ve kaldırım yapmak sıradan uygulamalar olmuştur Evde bir iş sizin olduğu kentimizde bu sorun iç dinamiklerle çözülemeyen dışarıda yaşayan işadamlarımızın İskenderun’da yatırım yapmaları sağlanacaktır kentin Kördüğüm haline gelen trafik sorununa Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışılarak çözümleme bilecektir.

16. 04. 2017 yılında yapılan referandum ile anayasal sistem değişmiş yerel yönetimlerde bu değişiklikten etkilenmiş yerel yönetimler Genel Müdürlüğü kurulmuş ve Çevre ve Sağlık Şehircilik Bakanlığı’na bağlanmıştır. Tüm yatırımlar Belediyenin kendi arsası dahil belediyenin tasarrufunda bulunan projeler Bakanlığı’ın onayına bağlanmıştır.  Bu ise belediyelerinin halk ile birlikte yönetme, bütçelerini projelerini Meclislerini oluşturma yetkilerini tamamen elinden almıştır. Bu sıkıntılı yeni durumun aşılması, ancak hem Büyükşehir hem de iskenderun belediyesi ne kazanıp oy oranının artışı ile sağlanabilir.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.