Yılmaz Şahutoğlu aday adaylığını açıkladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Op. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, aday adaylığı kitlesel bir açıklamayla parti teşkilat binasının önünde yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Op. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vatansever yüreğiyle sizleri selamlıyorum” dedi.

Bu sözleri alkış ve coşkuyla karşılanan Şahutoğlu konuşmasında: “Ülkemizin tarihi, ticari, sanayi, güvenlik ve jeostratejik anahtarıdır İskenderun! Bu unsurların bilincinde olan ve bu zengin potansiyeli İskenderunlulara hizmet olarak sunabilecek, bunlardan faydalandırabilecek bir lider ve ekibin bu şehrin yönetiminde yer alması zaruridir. Bugün itibariyle, İskenderun ve bölgemizin en büyük sıkıntılarının başında işsizlik sorunu gelmektedir. Şehircilik anlamında; yeşil alanlardan, modern yapılardan, sosyal donatılardan, kültürel ve sanatsal aktivasyonlardan mahrum, yapı ve manzara itibariyle estetik ve zarafetten uzak adeta bir beton yığını görünümündedir. Bizler bu sorunların bilinci ile vizyonumuzla, nitelikli kadrolarımızla, vicdanımızla adaletli yapımızla ve güçlü irademizle şehrimizin hastalıklı dokularına neşter atmaya, temiz, huzurlu, güvenli, modern, sosyal hayatı canlı, mavi ile yeşilin kucaklaştığı, zengin ve güçlü bir ekonomisi olan Marka Kent İskenderun, sevginin ve kardeşliğin şehri bir İskenderun yaratmaya talibiz. İskenderun’o ortak akılla yöneteceğiz. Bu zeminde iş dünyasının yatırımcıların şehrimizi tercih etmesinin altyapısını oluşturmuş olacağız. İskenderun’umuzun istihdamına katkı sağlama ve ekonomisini canlandırma adına, sanayici ve tüccarlarımızı başta komşularımız olmak üzere, birçok ülkede geliştirmeyi hedeflediğimiz kardeş belediyecilik projesi zemininde, o ülkelerin iş dünyası ile buluşturmayı, ticaret ve yatırım anlamında onlara önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Bu şehri sivil toplum örgütlerimiz, odalarımız, muhtarlarımız, dernek başkanlarımız, kanaat önderlerimiz, sanayici ve iş adamlarımızla sürekli sağlıklı iletişim içerisinde yer alarak ortak akılla yönetmenin özel gayreti içerisinde yer alacağız. Hizmetlerimizi şehrimizin 45 mahallesine adaletli bir şekilde sunacağız ve bunları yaparken mevcut olanakları, şahısların, küçük grupların, belli zümrelerin değil, umumun menfaatine 250.000 İskenderunlumuzun çıkarlarını önceleyerek gerçekleştireceğiz. Her icraatımızda ahlaki vicdani filtreleme sistemini geçerli kalacağız. Şeffaf ve denetlenebilir bir yönetim mekanizmasını hâkim kılacağız.

Bugün medeniyetler beşiği İskenderun’umuzun ve Hatay’ımızın bütün renkleri, unsurları burada! Sevgili dostlarım katılımınızdan, sevgi, ilgi ve desteğinizden ötürü hepinize en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Nazım Hikmet’in ‘Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine’ adlı şiiriyle konuşmasını sonlandıran İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Op. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, eşi Cavide Şahutoğlu ile birlikte alandakilere platform üzerinden karanfil atta ardından da açıklamada hazır bulunan herkesle tek tek tokalaştı.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ise yaptığı konuşmada ülke ve kentteki gidişatın  kaygı verici olduğunu belirterek İskenderun Belediyesine CHP bayrağını dikeceklerinin sözünü verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.