Yeni açılan bölümlerin öğrencilerine sürpriz ziyaret

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Üniversite’nin bu yıl ilk kez öğrenci alan bölümlerine yerleşen öğrencilerin ders heyecanına ortak oldu.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nda açılan ve bu yıl ilk öğrencilerini alan; Biyomedikal Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Ekonomi Bölümü ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerini sınıflarında ziyaret ederek,  İSTE’nin “Teknoversite” vizyonu hakkında bilgiler verdi.

 

İlk olarak Biyomedikal Mühendisliği öğrencilerini ziyaret eden ve öğrencilere ‘İSTE’ye hoş geldiniz’ diyen Rektör Prof. Dereli, biyomedikal mühendisliğinin Teknoversite vizyonu için ne kadar değerli olduğunu altını çizerek, “Sizler, mühendislik yaklaşımıyla sağlıkta tanı veya tedaviye yönelik yöntemler geliştirecek ve çözümler üretecek uzmanlar olacaksınız. Her zaman biz sizin yanınızda olacağız. Hepinize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin dersine giren Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli; kendisinin de alanı olan bu disiplinden beklentilerin yüksek olduğunu ifade ederek, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada; “İSTE’ye hoş geldiniz. Özellikle Dördüncü Sanayi Devrimi’nin içerdiği dijital dönüşüm, yapay zekâ, büyük veri ve benzeri konular Endüstri Mühendisliği’ni ön plana çıkarıyor. Çünkü başarılı olmak için etkili kararlar vermek gerekiyor. Zeki sistemler ve süreçler tasarlamak gerekiyor. Bunları da endüstri mühendisleri yapabilir. Herkes problem çözebilir, ama endüstri mühendisleri problemleri sistematik olarak çözerler. Ülkemizin Endüstri Mühendisliği’ne ihtiyacı var. Bu nedenle, sizlerin en iyi şekilde yetişmesi için çalışacağız. İyi dersler, başarılar diliyorum” dedi.

 

Ardından, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’ne geçerek Ekonomi Bölümü’nü ziyaret eden Rektör Dereli, öğrencilere seslenerek; “İSTE ailesine hoş geldiniz. Ekonomi her şey ile, her şey ekonomi ile ilgili. Bu yüzden gerçekte karma bir disiplin. Biz de İSTE olarak, Ekonomi Bölümü’nü bu şekilde kurguluyoruz. İSTE her alanda olduğu gibi, sosyal bilimlerde de klasik bir anlayışa değil, yenilikçi bir yaklaşıma sahip olacaktır. İşte tam da bu yüzden bugün buradayız. Öte yandan, ekonomi herkesin konuştuğu, ancak aslında çok az kişinin bildiği bir konudur. Ekonominin gerçek uzmanlarına her alanda ihtiyaç duyuluyor. Bu yüzden, sizlerin önü açıktır. Ama, asla dört duvar arasında sıkışıp kalmayın. Özellikle de Teknoversite’de olduğunuzu unutmayın ve teknolojiye entegre olun. Unutmayın, sosyal bilimler olmadan teknik bilimler de olmaz. Yani, bizim için önemlisiniz. Bu ülkenin geleceğine yön verecek insanlar olduğunuzu unutmayın. Yolunuz açık olsun.” şeklinde konuştu.

 

Ekonomi Bölümü öğrencilerini hocalarıyla baş başa bıraktıktan sonra, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Mimarlık Fakültesi’nde yeni açılan Peyzaj Mimarlığı öğrencilerini de ziyaret ederek sürpriz yaptı. Burada yaptığı konuşmada ise Rektör Dereli; “Hoş geldiniz arkadaşlar. Peyzaj Mimarlığını önemsiyoruz. Ben, peyzaj mimarlığını görsel kalite mühendisliği olarak görüyorum. Çevremizin görsel kalitesi sizden sorulur. Millet Bahçesi projeleri, kentsel dönüşüm projeleri, mega peyzaj projeleri sizlerin uzmanlığının önemini bir kat daha artırdı. Yaşam kalitesine peyzaj mimarlığı çok büyük katkı yapıyor. Lütfen dünyamızı, ülkemizi, ilimizi, ilçemizi, üniversitemizi, caddelerimizi, sokaklarımızı, bahçelerimizi güzelleştirin. Bunun yapabilirsiniz. Üstelik çok şanslısınız, çünkü İSTE sizin için aslında doğal bir laboratuvar. Şifreniz, parolanız İSTE! Bunu iyi kullanın. Şansınız bol olsun” dedi.

 

Yaptığı ziyaretlerden son derece memnun kaldığını ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Öğrencilerimizin gözlerindeki parıltı bizi daha çok çalışmak için kamçılıyor. Pırıl pırıl gençler. Öğrencilerimiz bizim her şeyimiz. Onlar, üniversitelerin en önemli varlık sebebi ve bu ülkenin geleceği… Bu yüzden onları en iyi şekilde yetiştirmek bizim görevimiz… Onların kendilerinin içindeki yetenekleri keşfedip, yeteneklerinin üzerinde yükselmeleri için fırsatlar oluşturuyoruz. Hepsi ile tek tek ilgileniyoruz” şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.