BAŞKAN NEHİR RESMİ BAŞVURUSU YAPTI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir geçtiğimiz 19 Ekim 2018 Cuma Günü saat 20.30’da Hrt Akdeniz kanalında yayınlanan gazeteci Ali Yolcu’ nun hazırlayıp sunduğu Demokrasi Bulvarı programının konuğu oldu.Başkan Nehir gündeme dair soruları yanıtladı. 

Başkan Nehir, Samandağ Belediye Başkanlığı için Adaylık başvurusunu İlçe başkanlığına yaptığını belirtti. Ali Yolcu’nun seçim yöntemini sorması üzerinde Aday belirleme konusunda en doğru yöntemin halkın tamamının iradesinin yansıyacağı bir yöntem olduğunu ifade etti.
Samandağ İlçesine yaklaşık 10 yıldır Belediye Başkanı olarak hizmet ettiğini önümüzdeki 5 yıl için bu
görevi sürdürmek istediğini ifade etti.

Başkan Nehir “Samandağlılarla birlikte daha fazla proje üretmek ve yerel yönetim anlayışımızı daha da güçlendirecek yeni uygulamaları hayata geçirmek için Samandağ Belediye Başkanlığına yeniden adayım.Bu hafta başvurumu yaptım.” İfadelerine yer verdi.

İMAR PLANLARININ TAMAMLANMASI GEREKİYOR
Başkan Nehir Yaşlı Bakımevi , Kreş ve gündüz bakımevlerini sayısının artırılması ,yeşil alanların ve parkların çoğaltılması, Temiz ve Yenilenebilir enerji üzerine projeler geliştirilmesi,soğuk hava depolarının yapılması , Kooperatifçiliğin desteklenmesi , Kültür tesislerinin hayata geçirilmesi, spor tesislerinin hayata geçirilmesi, Samandağ İlçesinin Ucuz ve Kaliteli tatilin merkezi olması için çalışmaların yürütülmesi ,İmar planlarının tamamlanarak Büyükşehir yasası ile Belediyenin hizmet alanına katılan 33 mahallenin de bütünlüklü olarak temel hizmetlerin yapılması yönünde yapacağı
çalışmalardan bahsetti. İmar planların şehrin anayasası olduğunu tamamlanması halinde önümüzdeki dönemde kalıcı işler yapılacağını belirtti.

ÇEVRE YOLUNUN YAPIMI DEVAM ETMELİDİR
Samandağ Çevre yolunun ekonomik kriz nedeniyle durduğunu belirten başkan Nehir, ülke genelinde çok daha büyük bütçelere sahip bir çok projenin yapımının devam ettiğini,Samandağ Çevre yolunun yapımının devam etmesi gerektiğini vurguladı. Bürokrasinin yavaş işlemesinin hizmeti engellediğini söyleyen Başkan Nehir bazı yazıların cevabının 6 yıldır gelmediğini ifade etti.

KREDİLERDE ADALETSİZLİK
Büyük şehir Belediyesine 10 milyon kredi alma yetkisinin verildiğini Antakya Belediyesine meclis tarafından 25 milyon kredi alma yetkisinin verildiğini bu oranların bile bu adaletsizliği gösterdiğini ifade etti.

HALK İLE BÜTÜNLEŞMEK
Başkan Nehir,Samandağ Tarihinde ilk defa %81.5 ile seçilen bir belediye başkanı olduğunu ,Samandağ ilçesinin 100 yıllık bir demokrasi geçmişi olduğunu belirtti. Halka her zaman gerçekleri söylediğini,  halk kucaklaştığını ,temas kurduğunu ,yalan söylemediğini,yapamayacağı vaatlerde bulunmadığını ve Başarısının bu bağlamda gerçekleştiğini ifade etti.

Programın devamında Ankara temaslarını ,Sodem ödülünü ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerini anlattı.

BAŞKAN NEHİR:”CHP HATAY’DA BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTECEK “
Başkan Nehir Ali Yolcu ile yaptığı programda CHP ‘nin Hatay’da başarı çıtasını yükselterek Büyükşehir
meclisinde de daha güçlü bir şekilde temsil edileceğini ifade etti. CHP’nin birkaç ilçede daha başarılı
olarak Belediye Başkanlığı kazanacağına inandığını söyledi. Böylece de Büyükşehir meclisinde dengeli
bir temsiliyetin olacağına inandığını belirtti.

ANKARA TEMASLARI
Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partinin üye yapısının sağlıklı olmadığını ifade ettiğini
üyeler üzerinden yapılacak önseçimin bir çok kesimi dışarıda tutacağını söylediğini belirtti. Bu kaygıyı
paylaştığını söyledi. Samandağ’da da genel üzerinden oylama yapılması halinde halkın seçeceği aday
kim olursa olsun herkesin üzerinde mutabakat sağlayabileceğini söyledi.

SODEM SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖDÜLÜ
Kozanın ipeğe heyecanlı yolculuğu projesinin Sodem Yerel Yönetim ödülleri töreninde başarılı bulunarak ödüllendirildiğini ve kamuoyunda da yankı uyandırdığını ifade etti. Bu ödüllerin ülkenin saygın bilim adamlarının (İlber ortaylı,Ercan Karakaş..gibi ) değerlendirmeleri sonucunda belirlendiğini söyledi. Ödülü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden aldığını ,o esnada ödüle layık görüldüğünü öğrendiğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ödül
töreninde bu projelerin partili belediyeler tarafından üretilmiş olmasından dolayı keyif aldığını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel başkanlık seçimi sürecinde kendisine destek olan yada olmayan ayrımı yapmadan halkta karşılığı olan, parti ilkeleri ile çelişmeyen, çalışan,başarılı belediye başkanlarıyla yola devam edeceğini ifade ettiğini belirtti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.