Sağlıktaki şiddet ve hekim cinayetlerine dikkat çektiler!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Sağlıktaki şiddet ile hekim cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla ve sağlıkta şiddeti önleme yasasının çıkarılmasını talep etmek üzere Hatay Tabip Odası İskenderun Temsilciliği, bir saatlik oturma eylemi yaptı.

‘Artık Yeter! Sağlıkta Şiddet Yasası Derhal Çıkarılsın” temalı nöbet eylemi yapan sağlıkçılar, önce açıklama yaptı ardından da oturma eylemi gerçekleştirdi.

Hatay Tabip Odası yönetim kurulu kurultay delegesi Doktor Doğan Dalgıç, sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkartılmasını istediklerini belirterek “Sağlıkta Şiddet Yasası Derhal Çıkarılsın”, “Artık Ölmek Hakarete Saldırıya Uğramak İstemiyoruz” pankartlarını açtı.

Şifa vermek için çabaladıkları insanlar tarafından öldürülmeyi kabul etmediklerini Hatay Tabip Odası yönetim kurulu kurultay delegesi Doktor Doğan Dalgıç,  “Sağlık kurumlarında şiddetin kanıksanmasını, normalleştirilmesini kabul etmiyoruz. Sağlığı korumak, hayat vermek üzere kurulmuş bir mesleğin mensuplarının görevi başında öldürülmesini kabul etmiyoruz. Biz hekimler ve sağlık çalışanları buna tahammül etmeyeceğiz. Sağlıkta Şiddet Yasası hemen çıkarılmalı” dedi.

Talep ettikleri yasanın çıkarılacağı güne kadar mücadelelerine devam edeceklerini kaydeden Hatay Tabip Odası yönetim kurulu kurultay delegesi Doktor Doğan Dalgıç, bu taleplerini TBMM Başkanı ve Sağlık Bakanı’na iletmek için 17 Ekim’de Ankara’da olacaklarını kaydetti. Oturma eylemine İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara da katılımlarıyla destek verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.