Haydar Eski, Serpil Korkmaz’a kitabını imzaladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Gelecek Asrın Türk asrı olması temennilerini www.ekogundem.org okurları ile paylaşan Haydar Eski Dörtyol Belediyesinin sponsorluğında ” Ulaşlılar” adlı kitabını okurlarıyla buluşturdu.

Haydar Eski, Gazeteci Serpil Korkmaz’a kitabını imzaladı…

Ulaşlı kitabın önsözünde okurları için şu görüşlerini paylaştı:

Kitabın önsözünde Türk ırkı çok sayıda boydan oluşmaktadır. Her boyun ve her ailenin devlet kurduğu bu Asil milletin evlatları kendini tanıdıkça daha büyük işler yapacak ve kendine olan özgüveni artacaktır. Milattan önce 3000 yıllarından itibaren Tarih sahnesinde Türk adıyla anılmaya başlanmıştır. Zaman zaman güçlü boylar oluşmuş bu boyları idare eden kişilerin adları ile devlet adı anılmaya başlamıştır. Hunlar Avarlar Tabgaçlar, Karahanlılar Selçuklular, Osmanlılar vs. Bununun yanında Türk adını taşıyan devletler de vardır. Karlık, Göktürkler, Devlet ül Türkiye,Türkiye Cumhuriyeti gibi olanlar da mevcuttur. Türk adı olmayan devletler de mutlaka Türk kadını kullanmışlardır mesela Memlükler, Uygurlar, Selçuklular gibi devletler aile adı yanında milletlerin belirten Türk adınıda kullandıkları kesindir.

Türkler binlerce yıldan beri imparatorluklar sayısız devletler ve beylikler İyi ve güzel işler yaparak günümüzedar bu şerefli adı yaşamışlardır. Hata yapmaya başlayan yöneticilerin Devleti ve Saltanat yıkılmış ancak bayrak yere düşmeden diğer bir genç Türk evladı 5 göz önünde tutarak Türk Dil Kurumu ve Tarih Kurumunu kurmuştur. Bu vesile ile Türk çocuğu kendini ailesinin milletini tanımalıdır. Bu düşünce ile yola çıkmış bulunuyoruz.
Öğrencilerimiz yıllarca kuraklık yüzünden Orta Asya'dan geldik. Okudukça yeni bir Türk devletini, atalarımızı Anadol hiç gitmediğimizi İspanya ile Çin dahil bu bölgelere hükmettiğimizi.

Amerika kıtasına geçtiğimizi ilk mumyayı yaptığımızı ilk kalp ameliyatını gerçekleştirdiğimizi, havan topunu bulduğumuzu, suyun kaldırma gücünü kullandığımızı, ilk uzaya çıkma teşebbüsümüzü ilk uçak denemelerimizi, yeraltı ve yerüstü kanallar açarak tarım yaptığımızı, tapınaklar İnşa ederek halkı bir arada tuttuğumuzu, ilk yazı vekili bularak kalıcı hale getirdiğinizde üstüne değer vererek ilk kurulan kazarak geri dönüşüm muhteşem yeni düşünerek ölülerini saklamayı
İsedim ki Türk çocukları bunları bunları bilip öğrensin.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.