BAŞKAN KİMYECİ, CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI’NI KUTLADI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 1 – 7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebeti ile bir kutlama mesajı yayınlayarak, Antakya Belediyesi olarak Camilere yönelik yürüttükleri hizmetler hakkında bilgi verdi.

Başkan Kimyeci mesajında şu görüşlere yer verdi; “Her yıl 1 – 7 Ekim tarihleri arası, Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmakta. Kelime manası olarak toplanma yeri anlamına gelen camilerimiz; insanı manevi huzura kavuşturmanın yanında, dini ve milli değerlerimizin, vatan ve aile sevgisinin, birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın öğretildiği kutsal mekânlardır.

Din görevlilerimiz de aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkımızın aydınlatılması, dinimizin en doğru şekilde yaşanması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması yönünde önemli bir görev üstlenmişlerdir.

Biz de Antakya Belediyesi olarak şehrimizde bulunan tüm ibadethanelere yönelik sorumluluğumuzu yerine getirerek vatandaşlarımızın pırıl pırıl ortamlarda ibadetlerini yapmalarını sağlıyoruz. İbadethane temizliği hizmetimiz kapsamında Antakya’mızda bulunan 189 Cami, 74 Kuran Kursu, 28 Türbe ve Ziyaret başta olmak üzere ayrıca 3 kilise ve 1 havra toplam 295 ibadethane konusunda uzman ekiplerimiz ve son teknoloji araçlarımızla periyodik olarak temizleniyor.

Şehrimize her yönden hizmet götürme anlayışı ile çizdiğimiz yol haritamızda özellikle camilerimize yönelik hizmetlerimizin vatandaşlarımız tarafından takdir ile karşılanması bizler için gurur vesilesi. Tüm ibadethanelerimizde yürütülen hizmetlerimizin aksamadan sürdürülebilmesi konusunda bizlere desteklerini esirgemeyen başta İl ve ilçe müftülerimiz olmak üzere tüm din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyor, gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı şükranlarımı sunuyorum.”

1 EKİM YAŞLILAR GÜNÜNÜ KUTLAYAN ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL KİMYECİ; “DEĞERLİ BÜYÜKLERİMİZEHER DAİM SAHİP ÇIKIYORUZ”

 Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 1 Ekim Dünya yaşlılar günü münasebeti ile bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Kimyeci yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi; “ Yaşlılarımız, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, şüphesiz bizim en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık, her insan için değişik mana ve önem ifade etmekte olup bu yönüyle hayatın çok özel bir dönemidir. Ömürlerinin büyük kısmını, topluma ve ülkemize hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde, hayatlarının sonuna kadar insan onuruna yaraşır bir şekilde, bakım talep etme hakları vardır.

Biz Antakya Belediyesi olarak değerli büyüklerimizin bu taleplerini en güzel şekilde karşılama noktasında hizmet üretiyoruz. Bu kapsamda Evde Temizlik ve Evde Bakım hizmetimiz ile yaşlılarımızın kendi başlarına yapamayacakları ev işlerini yapıyoruz. Hizmetimiz dâhilinde değerli büyüklerimizin evlerini temizliyor, camlarını halılarını ve koltuklarını süpürüp siliyor, sobalarını yazın kaldırıp kışın yeniden kuruyoruz. Ayrıca varsa yırtık, sökük, kirli giysi ve eşyalarını alarak bünyemizde bulunan terzimiz onarıyor, yıkıyor, ütüleyerek kurye marifeti ile yeniden teslim ediyoruz. Bizler değerli büyüklerimize yönelik bu hizmetimizle sosyal belediyecilik sorumluluğumuzu yerine getirmekle kalmıyor, onların hayır dualarını alarak manevi huzuruna erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Toplum olarak da şayet geleceğe daha umutlu bakmak istiyorsak çocuklarımıza, büyüklerimize göstermemiz gereken sevgi ve saygıyı çok iyi anlatıp, aradaki köprüyü daha da sağlamlaştırmak zorundayız. Bunun için de insan yaşamının en kıymetli dönemi olan yaşlılık döneminde bulunan insanlarımızın hatırdan hiç çıkarılmadan, layık oldukları ilgi ve saygı ile karşılandıkları bir ortamı sağlamak, bizlerin asli görevleri arasında yer almaktadır. Ne mutlu ki bizler, millet olarak, saygıdeğer büyüklerimizi asla bir yük olarak görmeyen, aksine, onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir kültür ve geleneğe mensubuz. “Yaşlılarımıza olan bağlılık duygularımızın belirli tarihler ile sınırlı olmadığını belirterek yılın her günü değerli büyüklerimizle birlikte olduğumuzu vurgulamak istiyorum.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesiyle, değerli büyüklerimize tüm kalbi duygularımla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı, uzun ve sağlıklı ömürler diliyor, hepsinin ellerinden öpüyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

BAŞKAN KİMYECİ BİTKİ ÜRETİM MERKEZİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyecihizmet denetimleri kapsamında ‘Yemyeşil Bir Antakya’ için daha çok yeşil alan oluşturmak ve az kaynakla daha çok hizmet etmek için hizmet veren Bitki Üretim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Başkan Kimyeci denetimler esnasında kendisine eşlik eden Başkan Yardımcısı İbrahim Sarı’dan bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “ Antakya Belediyesi kapsamında 525 bin metrekarenin üzerinde 176 adet parkımızla şehrimize hizmet veriyoruz. Bir yandan bu parklarımızı mevsim bitkileri ile güzelleştirmek için burada hazırlık yaparken, diğer yandan da şehrimizdeki sorumluluk alanımıza giren yeşil alanları korumak ve çoğaltmak adına ağaçlarımızı, süs bitkilerimizi, çiçeklerimizi yetiştirmek suretiyle rengarenk, yemyeşil bir çevre oluşturabilmenin alt yapısını burada gerçekleştiriyoruz. Belediyemizin kıt imkanları ile park ve yeşil alanlarımızı güzelleştirmek yerine kurmuş olduğumuz bitki üretim merkezimiz ile 95 mahallemizin genelinde daha geniş imkanlarla yeşillendirme, bitkilendirme çalışmaları yapabilme imkanımız oldu. Şu anda bu birinci bitki üretim merkezimiz bize yetmiyor bu nedenle ikinci bir bitki üretim merkezini faaliyete sokmak için hazırlıklarımız devam ediyor. 15 bin metrekarelik geniş bir alan üzerine inşa edilmekte olan ikinci bitki üretim merkezimizi kısa bir zamanda halkımızın hizmetine sunacağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Antakya’mıza böyle güzel hizmetleri kazandırmaya devam edeceğiz.”

BAŞKAN KİMYECİ HİZMET DENETİMLERİNE DEVAM EDİYOR

 

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyecihizmet denetimleri programı kapsamında Hz. Hatice yatılı hafızlık Kur’an Kursu bahçesinde yürütülen parke döşeme çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Başkan Kimyeci denetimler esnasında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “ Antakya Belediyesi olarak gerek müftülüğümüz gerekse hayırseverlerimiz tarafından yapılan tüm cami ve Kur’an Kursu inşalarında elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Bu kapsamda da inşa sürecinde bulunan ve bitme safhasına gelen Antakya Kız Kur’an kursumuzla ilgili çevre düzenlemesi, peyzaj ve bahçe tanzimi konusunda hızlı bir şekilde çaba gösteriyoruz. Parke döşeme ve peyzaj düzenlemesi en kısa sürede tamamlanması konusunda gayretlerinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Başkan Kimyeci’ye denetimler esnasında Başkan Yardımcısı İbrahim Sarı eşlik etti.

Başkan Kimyeci; “Halkımızdan İstirhamımız Parkları Güzel ve Temiz Bir Şekilde Kullanmaları ve Korumaları.”

SARAYKENT MAHALLESİ HİZMET DENETİMLERİ

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, hizmet denetimleri kapsamında Saraykent Mahallesi’ndeki park çalışmalarını yerinde inceledi.

İncelemeler sırasında Başkan Kimyeci, ‘Yeşillikler İçinde Bir Antakya’ hayaliyle çalışmalara başladık. Antakya Belediyesi ailesinin emekleri ve katkılarıyla göreve geldiğimizde mevcut olan 218 bin metrekarelik alana sahip 95 parkın bakım ve onarımını gerçekleştirdik. Üzerine 305 bin metrekare yeni yeşil alana sahip 82 parkı hizmete sunduk. Böylece göreve geldiğimizdeki yeşil alanı % 137 oranında attırarak 500 bin metrekare yeşil alana ulaştık. Her geçen gün daha fazla yeşil alan yaparak Antakya’mızın tertemiz, pırıl pırıl aynı zamanda çocuklarımız, gençlerimiz, büyüklerimiz için dinlenebilecekleri alanlar haline getirdik. Ayrıca büyük parklarımıza piknik masaları yerleştirerek burada sosyalleşme açısından güzel imkanlar sağladık. Unutulmuş, terkedilmiş, metruk halde kalan, imar planında yeşil alan olup da yerinde yapılmayan bu güzel parkları Antakya’mıza kazandırdığımız için Antakya Belediyesi ailesine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Kimyeci, Saraykent Mahallesi Akçay Sokak’ta Bulunan Parkta İncelemelerde Bulundu

Başkan Kimyeci, Saraykent Mahallesi’ndeki hizmet denetimleri sırasında Akçay Sokak’ta yeni yapılan parkta incelemelerde bulundu.

Başkan Kimyeci, incelemeler sırasında; “Parklarımızla ilgili yaptığımız şeyleri ifade etmekten öte halkımızdan parklarımızı korumalarını ve temiz kullanmalarını istirham ediyoruz. Parklarımızda bulunan piknik masalarımızı vatandaşlarımız rahat etsin diye yerleştiriyoruz, fakat çekirdek vb. çöpleri çöp kutusuna atmak yerine yerlere atıyorlar. Oyun grupları kırılıyor, zarar görüyor, ağaçlar kesiliyor, sökülüyor, biz bunları yerinde gördükçe içimiz kan ağlıyor. Bunlar bizim şahsi malımız değil, milletimizin malı. Antakya halkından istirhamımız parkları güzel ve temiz bir şekilde kullanmaları ve korumaları. Milletimizden bu konuda destek ve yardım bekliyoruz.” dedi.

Başkan Kimyeci’ye incelemeler sırasında Başkan Yardımcısı İbrahim Sarı ve daire müdürleri eşlik etti.

YOL ÇALIŞMALARI

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, hizmet denetimleri kapsamında Ekinci Mahallesi Ağaçlı Sokak’taki parke onarım çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Başkan Kimyeci, incelemeler sırasında şu sözlere yer verdi; “Ekinci ve Saraykent Mahallelerimiz arasında kalan bu sokakta bozulan yollarda parke onarım çalışması gerçekleştiriyoruz. Hem Ekinci Mahallesi hem Saraykent Mahallesi Antakya’nın en büyük 2 mahallesi. Eskiden belde belediyesi iken Ekinci sınırları ayrılmıştı. Biz 2 mahallemizi bir ve bütün haline getirdik. Böylece hem imarlaşma faaliyetinin yoğun olduğu hem de insanların yoğun bir şekilde bulunduğu mahallelerimiz gönülden bağlı olduğu gibi yollar ile de bağlanmış oldu. Hem trafik için alternatif yollarımız oldu, hem de insanlar ulaşımını kolayca sağlayabiliyor. Mahalle sakinlerimize hayırlı, uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Ekinci Mahallesi Yol Açma Çalışmaları

Başkan Kimyeci, hizmet denetimleri kapsamında Ekinci Mahallesi’ndeki yol açma çalışmalarını inceledi.

Başkan Kimyeci, incelemeler sırasında şu sözlere yer verdi; Ekinci Mahallemiz artık merkez mahallelerden biri haline geldi. Yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki alanı delerek iki yakasını bir araya getirecek yeni imar yolları açmış olduk. En kısa yoldan ulaşımı sağlayacak bu alternatif yollar halkımız için çok önemli. Böylece imarlaşan, inşaat süreci hızlı bir şekilde devam eden mahallelerimizde biz de altyapı çalışmalarımızı müteakip yol çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yaparak hizmete sunuyoruz. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

İncelemeler sırasında Başkan Kimyeci’ye Başkan Yardımcısı İbrahim Sarı ve daire müdürleri eşlik etti.

BOHŞİN MAHALLESİ’NDE SATHİ KAPLAMA ÇALIŞMALARI

Antakya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Bohşin Mahallesi’nde sathi kaplama çalışmalarını sürdürüyor.  Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; şehir genelindeki 95 mahallede sürdürülen hizmetler kapsamında Bohşin Mahallesi’nde sathi kaplama çalışması gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada çalışmaların kısa sürede tamamlanarak yolun hizmete sunulacağı vurgulandı.

EKİNCİ MAHALLESİ’NDE PARKE ONARIM ÇALIŞMASI 

Antakya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ekinci Mahallesi’nde, çeşitli kurumlarca yapılan kazı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda parke onarım çalışması gerçekleştirdi. Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada; Ekinci Mahallesi’nde, mahalle sakinlerinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda bozulan yollarda onarım çalışması yapıldığı belirtildi. Antakya Belediyesi ekipleri sorumluluk kapsamındaki mahallelerde, ihtiyaç duyulan yollarda çalışmalarını sürdürüyor.Antakya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Esentepe Mahallesi 35. Sokak’ta sathi kaplama öncesi malzeme serme çalışmalarını sürdürüyor. Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; şehir genelindeki 95 mahallede sürdürülen hizmetler kapsamında Esentepe Mahallesi 35. Sokak’ta sathi kaplama öncesi malzeme serme çalışması gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada çalışmaların kısa sürede tamamlanarak yolun hizmete sunulacağı vurgulandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.