KARAMOLLAOĞLU: “FABRİKA YAPMAYANLAR CEZAEVİ YAPMAK ZORUNDA KALIRLAR”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,  düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, “Kriz Külliye’de hissedilmiyor olabilir ama Türkiye yanıyor. Kapanan fabrika sayısıyla açılan cezaevi sayısı birbiriyle yarışıyor. Temel kuraldır: Fabrika yapmayanlar cezaevi yapmak zorunda kalırlar” dedi.

TÜRKİYE’DE EKONOMİK KRİZ YOKSA BU SORULARA CEVAP VERİN!

Erdoğan’ın, “Bizde kriz mıriz yok, sakın inanmayın. Bunlar manipülasyondur” açıklamasıyla herkesin şaşırdığını hatırlatan Karamollaoğlu, kriz yoksa bazı soruların cevaplandırılması gerektiğini kaydederek, şu soruları sordu: “Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi Türkiye’de ekonomik kriz yoksa;

– Enflasyon neden düşürülemiyor?

– Türk Lirası’ndaki değer kaybı neden engellenemiyor?

– İğneden ipliğe gelen zamlar neden durdurulamıyor?

– Binlerce esnaf neden kepenk kapatmak zorunda kalıyor?

– Yüz yıllık firmalar neden birbiri ardına konkordato ilan ediyor?

İntiharların bir çoğu borçtan işsizlikten ekonomik kaynaklıdır.

 

KRİZ KÜLLİYE’DE HİSSEDİLMİYOR OLABİLİR AMA TÜRKİYE YANIYOR!

Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden biriyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, “Kriz Külliye’de hissedilmiyor olabilir ama Türkiye yanıyor. Türkiye hızla uçuruma doğru gidiyor. Böyle bir ortamda ‘Türkiye’de kriz yok. Yaşananlar psikolojik’ demek devekuşu gibi başımızı kuma gömmektir. Ayrıca keşke kriz sadece ekonomi de olsa.

– Türkiye’de yönetim krizi var; Türkiye yönetilemiyor, yeni sistem ile işler içinden çıkılmaz bir hal almıştır. İktidara olan güven her geçen gün azalmaktadır.

– Türkiye’de demokrasi krizi var: Konuşma yok, tartışma yok, istişare yok. Muhalif olan herkes ya susturuluyor ya da hainlikle suçlanıyor. Türkiye hızla tek parti ve tek adam hâkimiyetine eviriliyor.

– Türkiye’de bürokrasi krizi var. Bürokraside tam bir keşmekeşlik hakim. Türkiye’ye sadakatin yerini Külliye’ye sadakat almış durumda.

– Türkiye’de liyakat krizi var: Devlet kurumları, varlık fonları, üniversiteler, eş, dost, akraba kurumu haline geldi. Ehliyet ve liyakatin yerini yandaşlık ve partizanlık aldı. En önemlisi de Türkiye’de adalet krizi var. Yargıya güven dibe vurmuş durumda. Kapasitesinin üzerinde çalışan tek yer cezaevleri. Kapanan fabrika sayısıyla açılan cezaevi sayısı birbiriyle yarışıyor. Temel kuraldır: Fabrika yapmayanlar cezaevi yapmak zorunda kalırlar” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.