Belen’de Gazi Abdurrahman Paşa Camii temeli atıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Gazi Abdurrahman Paşa Camii’nin Temelleri, Belen’de Dualarla Atıldı. Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belen Gazi Abdurrahman Paşa Camii Yaptırma Derneği, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın öncülüğünde, Fatih mahallesinde yapımına başlanılan Gazi Abdurrahman Paşa Camii temel atma töreni gerçekleşti.

Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman,  Hacı Bayram Türkoğlu, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Güler, Geçmiş Dönem Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, AK Parti Gençlik Kollar Başkanı Şaban Kurt, İskenderun AK Parti İlçe Başkanı Beyazıt Bestami Bilgili, AK Parti Belen İlçe Başkanı Abdullah Önder ile MHP Belen İlçe Başkanı Mehmet Çetinkaya, Geçmiş Dönem AK Parti Hatay Milletvekili Adayları, STK Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Mülki, İdari Amirlerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlanan temel atma töreni Kuran-ı Kerim Tilavetiyle devam etti. Törende konuşan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu katılımcılara teşekkür ettikten sonra sözlerine şu şekilde devam etti;

Camilerimiz, Küba’dan başlayıp Medine’ ye peygamber mimarlığı ile devam eden ve daha sonra Anadolu’nun fethi ile her yere kondurulan adeta bir ülkenin tapusu ve birliktelik sembolüdür. Halkın bir arada olacağı birbirlerine iman bağının ne denli güçlü olabileceğini anlatan bir yuvamızdır. Cami, ibadet ve fikir evidir. Malı, canı ve her biri birer paşa ve bey olan evlatlarıyla milli devletimizin gayret ve sadakatli hizmetkârlarından olan Gazi Abdurrahman Paşa’nın geçmişi hakkında bilgiler veren Başkan Vurucu, yapımına başlanacak olan bu camiinin bir sonraki kurban bayramına yetiştirilmeye çalışılacağını da açıkladı. Konuşmasının sonunda ise katkıda bulunan Hayırseverlere, camiinin yapımında çalışacak olan tüm işçi ve ustalara teşekkür ederek temelleri atılacak olan bu ibadethanenin tüm Belen’e hayırlı olmasını diledi.

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’de Tören sırasında yaptığı konuşmada;

“Merkezi camii olan bir medeniyetin mensupları ve böyle bir ecdadın torunları olduğumuz için bununla gurur duymamız gerektiğine dikkat çeken Milletvekili ÖZEL, bu camiinin inşasına katkıda bulunanlardan Allah razı olsun, Kaymakamımıza, Belen Belediye Başkanımıza ve Orhan Karasayar’ a teşekkürlerini ileterek camiinin tüm Belen halkına hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın’da yaptığı konuşmada;

“Özelde Fatih Mahallesi genelde de Belen için hizmet vermeye hazırlanan bu camii bölgenin ibadethane ihtiyacını karşılayacak önemli bir hizmet olacaktır. Belen için çok önemli bir şahıs olan Gazi Abdurrahman Paşa anısına yapılacak olan camii burada yaşayan vatandaşların isteklerine cevap verecektir. Belen geneli ormanlarla kaplı olduğu için bu tür projeleri yapmak zor oluyor. Bunun için bazı yerleri değişik vasıflarından kurtararak bu tür hizmetleri yapmaya gayret ettik. Bu anlamda Orman Teşkilatı ve İlçe Mal Müdürümüz ile Tarım ve Orman ilçe müdürlüğümüze kıymetli katkılarından dolayı teşekkür ediyor, İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi

Konuşmaların ardından Belen İlçe Müftüsü Mehmet Seridoğlu’nun duaları eşliğinde tüm protokol üyelerinin temel atma butonuna basmasıyla tören sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.