Ahilik Haftası kutlanıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

17-23 Eylül 2018 tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz başkanlığındaki esnaf temsilcilerinde oluşan heyet Hatay Valisi Erdal Ata’yı ziyaret etti.

 

19 Eylül 2018 Çarşamba günü saat 09.30’da Valilik Tayfur Sökmen Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette, tüm esnaf ve sanatkârlarımız adına Vali Ata’ya bir esnafımız tarafından çiçek takdim edildi.

Başkan Teksöz’den kutlama programı hakkında bilgiler alan Vali Ata, kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Milli kültürümüzün uygarlık tarihine armağan ettiği değerlerden biri olan ahiliğin temellerinin 13. yüzyılda Anadolu’da atıldığını belirten Vali Ata,  ‘Ahilik, gerek Selçuklularda gerek Osmanlıda ve Balkanlarda bugünkü anlamıyla meslek kuruluşu olarak kurulmuş ve o günlerden bu günlere kadarda mesleki kuralları ve dayanışmayı sağlaması konusunda eğitici bir sivil toplum örgütü olarak kabul edilmiştir. O yıllara bakıldığında bunun yazılı bir kuralı yokmuş ama gelenekselleşmiş ve yerleşmiş 7 ilkesi var; elini açık tut, sofranı açık tut, ağzını kapalı tut, gözlerini bağlı tut, eline sahip ol, diline sahip ol gibi ilkeleri o günden bugüne kadar meslek grupları arasında yerleştirmeye çalışan bir kuruluş.” dedi.

Vali Ata, Anadolu’da yüzyıllar öncesinden günümüze ışık tutan Ahilik geleneğini yaşatmak adına kutladığımız bu haftanın, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere, ülkemizin kalkınmasına katkı sunmasını temenni etti.

Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz ise kabulünden dolayı Vali Ata’ya teşekkür ederek, günün anısına Vali Ata’ya bir hediye takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.