‘Su Ürünleri Yetiştiriciliği’ İSTE’de Teknoloji ile Harmanlanıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi tarafından düzenlenen Ulusal / 1. Uluslararası Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Gamet Biyolojisi Çalıştayı başladı.

 Dünyada en hızlı gelişen gıda sektörlerinden biri olan Su Ürünleri Yetiştiriciliği veya bir diğer adıyla Akuakültür konusunda farkındalık oluşturmak ve bu alandaki sorunların masaya yatırılarak çözüm önerilerinin üretileceği bir platform olmak üzere ilk kez uluslararası olarak düzenlenen Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Gamet Biyolojisi Çalıştayı için yurtiçi ve yurtdışından gelen katılımcılara İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ev sahipliği yapıyor.

 

Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, deniz bilimleri ile teknolojiyi harmanlayan son derece güçlü bir Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’ne sahip olduklarını ifade ederek; “Oluşturduğu katma değer ve istihdama katkısı ile stratejik öneme haiz olan su ürünleri yetiştiriciliği sektörü, dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla gelişmektedir. Ekonomiye katkısı dikkate alındığında, sektörün ihtiyaçlarına yönelik bilimsel çalışmaların yapılması oldukça önemlidir.  Bu bağlamda, düzenlediğimiz Çalıştay, su ürünleri yetiştiriciliği alanındaki bilimsel çalışmaların, güncel gelişmelerin ve sorunların ilgili tüm taraflar tarafından tartışılması ve bilgi alışverişinin sağlanması bakımından mükemmel bir platform oluşturmuştur. Bu vesile ile, bu platformu oluşturan Çalıştaymoderatörü Prof. Dr. Yusuf Bozkurt’a, tüm katılımcılarımıza ve sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Uluslararası Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Gamet Biyolojisi Çalıştayı’nın açılış törenine; İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İSTE Rektör Yardımcısı ve Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, İSTE Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Yasin Erdoğan, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, Türk Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, yurt içi ve yurtdışından gelen çok sayıda akademisyen ve sektör temsilcisi katıldı.

 

19-21 Eylül tarihleri arasında üç gün boyunca İskenderun Anemon Otel’de sürecek Uluslararası Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Gamet Biyolojisi Çalıştayı’nın sonunda, konunun uzmanları tarafından bir sonuç bildirgesi ve raporu hazırlanarak kamuoyu ile paylaşılacak.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.