Ahmet Bülent Bozdoğan Kimdir?

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Siyaset ve iş yaşamının yakından tanıdığı simalardan birisi olan Ahmet Bülent Bozdoğan, İskenderun Belediye başkanlığına adı geçen güçlü bir isim olarak nitelendiriliyor. İskenderun Belediye Meclis üyeliğinden, İskenderun OSB başkanlığına, OSB Başkanlığından Elektirik Mühendisliği Oda Başkanlığına uzanan bir biyografiye sahip olan Bozdoğan, özel yaşamından, iş yaşamında kimdir sorularına yanıt şöyle:

KİŞİSEL

1955 yılında 6 çocuklu ailenin dördüncü çocuğu olarak Hatay Dörtyol ilçesi Ocaklı köyünde doğdu. İlk, orta, lise öğrenimini İskenderun’da tamamladı. Üniversite eğitimini 1974-1975 döneminde Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi öğretmenliği bölümünde, 1975’te girdi Ortadoğu Teknik Üniversitesi Gaziantep kampusu elektrik mühendisliği bölümünde 1983 yılında tamamladı.

1983 yılından bu yana İskenderun’da serbest elektrik mühendisi olarak çalışmakta. Kurucusu olduğu Giritlioğlu, Özbozdoğan Isıtma Sistemleri, Bozdoğanlar Petrol ve Deniz İmalat Ltd. Şti.nin ‘kendi hissedarlığım dışında’ ekonomiye katkısı devam ediyor.

Taahhüt ve ticari sürdürdü;  Bozdoğan Elektrik Ltd. Şti ve Süt üretimi yaptırmakta olduğu Bersu Çiftlik Besicilik Ltd.ti.’nin ortağı.

Ticari faaliyetleri yanı sıra siyasi anlayışına uygun çalışma yürüten Sivil Toplum Kuruluşlarının projelerine destek veriyor.

Evli ve 3 çocuk babasıyım. İngilizce biliyor.

SİYASAL

1973 seçimlerinde CHP sandık görevlisi olarak çalışarak siyasetle ilgilenmeye başladı.

1984 Yılında SODEP’in kuruluşuyla İskenderun’da ilk 100 üye arasında Sosyal Demokrat Partiye üye oldu. Sosyal Demokrat partilerin birleşimiyle önce SHP sonra CHP üyeliğini kesintisiz devam ettiriyor.

1999 Yerel seçimlerinde İskenderun Belediyesi CHP Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. CHP Grup Başkan Vekili olarak bu görevimi 5 yıl yerine getirdi.

2005 Yılında CHP İskenderun İlçe Kongresinde Kongre Divan Başkanlığı yaptı.

2009 Yılı yerel seçimlerinde İskenderun Belediye başkanlığına aday adayı oldu.

2010 CHP Dörtyol ilçe kongresinde Divan Başkanlığı yaptı.

2010 CHP İlçe Teşkilatı Kayyum heyetinde görev aldı. İlçe kongresinin yapılmasını gerçekleştirdi.

2011 Genel seçimlerinde CHP Hatay milletvekilliğine aday adayı oldu.

2012 CHP Dörtyol ilçe kongresinde Divan Başkanlığı yaptı.

2014 Yerel seçimlerinde İskenderun Belediye başkanlığına aday adayı oldu.

Çeşitli dönemlerde ilçe ve il delegeliği görevlerini yerine getirdi. Halen İskenderun ilçe delegesi.

MESLEKİ

1975-1983 yılları arasında Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) öğrencilik yıllarında ODTÜ-ÖTK’da (Öğrenci Temsilcileri Konseyi) 3 yıl öğrenci temsilciliği görevinde bulundu.

1983 Yılında Elektrik Mühendisleri Odasına (EMO) kayıt oldu.

 1995 Yılında İskenderun Ticaret ve Sanayi odası meclisine seçilerek meclis üyesi oldu. Takip eden devrelerde (3 dönem) tekrar seçilerek meclis üyesi görevimi 2009 Şubat ayına kadar yürüttü.

2000-2001 Eğitim yıllında Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik mühendisliği bölümünde eğitmenlik yaptı.

1999 – 2003 Yılları arasında Elektrik Mühendisleri Odası (EMO)  İskenderun Temsilciliği görevinde bulundu. (1. Dönem).

2008-2009 Yılları arasında İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeliği yaptı.

1996 Yılında İskenderun Organize Sanayi Bölgesi (O.S.B.) yönetim kurulu üyeliği görevine seçildi. Altı yıl yönetim kurulu üyeliği görevi yaptı.

2003 Yılında İskenderun O.S.B. ilk genel kurulunda yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Üç dönem seçilerek yönetim kurulu başkanlığı görevini yaptı.

2006 Yılında 4562 sayılı O.S.B. yasası üzerinde yapılacak değişikliklerin sanayicilerimiz yararına çıkması çalışması üzerine oluşturulan O.S.B. platformuna kurucu üye oldum ve icra kurulu üyeliğini üstlendi. Yasanın yeni şekli üzerinde çalışmalarda bulundu.

2008 Yılı kasım ayında Ankara’da kurulan OSBDER’in (Organize Sanayi Bölgeleri Derneği) kurucu üyesi. 2009 yılı Şubat ayına kadar aynı derneğin yönetim kurulu üyeliğini yaptı.

2010 yılında EMO’da İskenderun Temsilciliği görevimi yürütmekte. (2. Dönem)  Mesleki çalışmalarım sürecinde EMO ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) delegeliği görevlerinde bulundu.

CHP İlçede ve EMO’da delege olarak çalışmalarımı sürdürmekte.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.