Soğukoluk yangınında 40 hektar yangın

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın Belen ilçesine bağlı Soğukoluk mahallesinde sabah 04.30 sularında  trafo patlaması sonucu elektrik telinin düştüğü hat üzerinde çıktığı belirtilen yangın 40 hektarlık alanı etkisin altına aldı.

Saat 16.00 sularında kontrol altına alınan ve soğutma işlemi yürütülen yangına Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Antakya Orman İşletme Müdürlüğü, Belen Orman İşletme ekipleri, AFAD, Jandarma, HBB itfaiye ekipleri, müdahale etti.

Soğukoluk Mahallesi ile Müftüler Mahallesi arasındaki geniş ormanlık alanda başlayan yangın sabah saat 04.55’ten itibaren havadan ve karadan ekipler söndürmek için müdahalelerini sürdürüyor. Yangını Soğukoluk Kınalı tepeye kadar sıçrayan yangın, piknik alanına kadar yaklaştı.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Antakya Orman İşletme Müdürlüğü, Belen Orman İşletme ekipleri, AFAD, Jandarma, HBB itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesi Başkanı Ümit Günay ile ekibi, Belen’in Soğukoluk mahallesinde 10 hektarı aşkın alanda etkili olan orman yangını bölgesine giderek, söndürme çalışmalarına katılanlara katılan ekiplere su ve ayran dağıtımını yaptı.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, çevre köylerden sakinleri de çalışmalara destek verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.