ROMAN, ABDAL VE DOMLAR DERNEKLEŞTİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kırıkhan’da yaşanan Roman, Abdal ve Domlar aşiretleri dernek çatısı altında toplandı. Kırıkhan Aşiretler Derneğinin açılışına Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hassa Kaymakamı Yusuf Turan, ilçe idari amirleri ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Kırıkhan Kaymakamlığının öncülüğünde aşiret mensuplarının bilinçlendirilmesine, el sanatları alanında geliştirilmesine ve sportif faaliyetlere katılımlarını sağlayacak çalışmalar ile topluma entegrasyonu sağlanacak çalışmalar devam ederken Halk Eğitimi Merkezi’nin de desteği alınarak yapılan bu girişim; Roman, Abdal ve Dom aşiretleri tarafından da benimseniyor.

Hayatlarını, hurdacılık, davul ve zurnacılık, ev ve işyeri temizliği yaparak  sürdüren aşiretlerin bunların haricinde meslek sahibi olmaları için Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bu merkezdekurslar açılması yönündeyaptığı girişimler sonucunda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından aşiretlerin ikamet ettiğiBarbaros mahallesindeGitar, bağlama, el sanatları, sportif faaliyet ve aşçı çırağıkurslarıaçıldı. Kurslarayaklaşık 150 kişi katılırken geçtiğimiz hafta tamamlanan kurslar sonucunda, genç nesillergitar bağlama, sportif faaliyetler veaşçı çırağıbelgelerine kavuştular.

Topluma bu konulardayetişmiş bireyler olarak  dönen gençlerin dışında genç kızlar ve kadınlar,el sanatları kurslarına giderek beceri kazanırken Kırıkhan Kaymakamlığı tarafından Aşiretler Derneğine açılış töreni sonrasında gitar ve bağlama hediyeedildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.