Güzelmansur: CHP demokrasinin mimarı, çağdaş yarınların garantisidir

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95. Kuruluş Yıl dönümü dolayısıyla CHP İskenderun İlçe Teşkilatı Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Öte yandan 95. kuruluş yıl dönümümü dolayısıyla açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “95 yıldır Cumhuriyet’in, demokrasinin ve aydınlık bir Türkiye’nin yılmaz savunucusu olan Partimizin kuruluş yıldönümü kutlu olsun” dedi.

Türkiye’nin demokratikleşme yolunda gerçekleştirdiği tüm büyük dönüşümlerin altında CHP imzasının olmasıyla gurur duyduklarını belirten Güzelmansur sözlerine şöyle devam etti: “CHP, Cumhuriyet’i kurmuş ve egemenliği halka vermiştir. CHP, çok partili yaşamı hayata geçirmiş ve iktidarın demokratik yollardan el değiştirmesini sağlamıştır. Ülkemizi bugünlerde içinden geçtiği kaotik ve zorlu süreçten kurtarmak için yine büyük bir dönüşüme ihtiyaç vardır. Bunu başarabilecek yegane parti de, genlerinde dönüşüm başlatma ve gerçekleştirme kabiliyeti olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu dönüşümü de parlamenter sistemi güçlendirerek, hukukun üstünlüğünü yeniden tesis ederek, yargı bağımsızlığını sağlayarak, özgürlükleri genişleterek, üretimi ve adil bölüşümü öncelikleyerek sağlayacağız.”

95 yıldır ekonomik ve siyasi bağımsızlık, özgürlük, eşitlik ve çağdaşlık temelleri üzerinde yükselen bir  toplum olma ideali için verdikleri mücadeleyi taviz vermeden sürdüreceklerini vurgulayan Güzelmansur: “95. kuruluş yıldönümümüz vesilesiyle başta Kurucumuz Mustafa Kemal ATATÜRK ve yol arkadaşları olmak üzere, CHP’ye emek veren tüm Genel Başkanlarımıza, partimizin her kademesinde görev yapmış ve yapmakta olan yöneticilerimize, üyelerimize, oylarıyla ideallerimizi ve hedeflerimizi destekleyen yurttaşlarımıza minnet ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.