İŞKUR İL MÜDÜRÜ: “NE İŞ OLSA YAPARIM DEVRİ KAPANDI, BİR ALANDA UZMANLAŞMAK GEREKLİ”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Çalışma ve İş Kurumu Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel’in katıldığı bilgilendirme toplantısı, İskenderun İŞKUR İlçe  Müdürü Mehmet Yüksel’in ev sahipliğinde, meslek danışmanları ile birlikte gerçekleştirildi.

Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel,  toplantı öncesinde Hatay geneli ile ilgili bilgi basın mensuplarını bilgilendirdi.

Yüksel, konuşmasında; “Meslek danışmanlığı alanında çalışan arkadaşlarımız kurumumuza başvuran herkese iş bulması konusunda danışmanlık yapıyor.  Meslek edinme kurslarımız daha nitelikli eleman yetiştirmek için düzenleniyor.  Bilim Sanayi Bakanlığımız geleceğin girişimcilerini yetiştirmek için her türlü eğitim ve desteği sunuyor. Kurumumuzdan aldıkları eğitim de işsiz gençlerimiz, KOSGEB’e başvuru yaparak 50.000 liraya kadar geri kredi alabiliyor. Dezavantajlı grupların topluma kazandırılması için çalışmalarımız var. Toplum yararına faaliyetlerimiz kapsamda okullarda temizlik görevlisi istihdamına katkı sunuyoruz. 2018 yılında 36 Engelli işsizimizi işe yerleştirdik.” Dedi.

İnsanların  “Ne iş olsa yaparım” mantığının geçerli olmadığını vurgulayan Çalışma ve İş Kurumu Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel, “Her insanın bir alanda uzmanlaşması kendini yetiştirmesi gerekiyor her şeyi yapabilirim diyen insan hiçbir şey yapamaz. İşe yerleştirdiğimiz ya da bize başvuru yapan bireyler neden işi beğenmiyor diye baktığımız zaman; ücreti az bulabiliyorlar, çalışma saatlerini beğenmiyorlar, alan tercihi ve mesafe konusunda karşımıza sorunlar çıkabiliyor” dedi.

Kentte kayıtlı işsiz sayısının 60 bin olduğunu kaydeden Yüksel, İşverenlerin ve işsizlerin İŞKUR’un teşvik ve kurslarından faydalanmalarını istedi. Sosyal medya ve resmi web sayfasından ilgili olanların bilgiye kolayca ulaşabileceğini kaydeden Hatay İŞKUR Müdürü Ziya Yüksel, 2018 yılında gerçekleştirilen faaliyetler ve işsizlik rakamlarını açıkladı. Yüksel, “İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayımız 60 bin 3 olarak gözüküyor. Bu rakamın 29 bin 839 ‘u erkek 30 bin 164 ‘ü kadın işsizler. Hatay’da kayıtlı 21 bin 665 hizmet sektörü, 10 bin 613 sanayi kuruluşu ve 432 tarım sektöründe olmak üzere 32 bin 710 işyeri mevcut “dedi.
İşyerlerinin ihtiyaçları ve işsizlerin iş bulmalarını sağlamak için işyerleri ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen İl Müdürü Yüksel, “Meslek edindirme kursları ile ihtiyaç duyulan alanlarda işsizlerimize imkân sunuyoruz. Kurumumuz Ocak-Ağustos ayları arasındaki dönemde 3 bin 212 kişiyi işe yerleştirmiş. 1018 kişiye meslek edindirme kursu eğitimi vermiştir. Yine işbaşı eğitim programı ve uygulamalı girişimcilik eğitimleri de yaklaşık iki bin kişiye verilmiştir.” İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı İbrahim Bağırsakçı, Hatay Çalışma ve İş Kurumu’nun il genelinde yaptığı çalışmalar ve devletin sunduğu destekler hakkında bilgiler verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.