MMK’da çelik işçileri “izne gönderiliyor!”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dörtyol’da faaliyet gösteren MMK Metalürji’de, ekonomik sıkıntılar gerekçe gösterilerek işçilerin yarısından fazlası izne gönderdi. Yönetimin kararıyla izne ayrılan çelik işçisi, işten atılma korkusu yaşıyor.

Hatay MMK Metalurji’de ekonomik sıkıntı bahanesiyle zorla izne çıkarılmalar ve izin sonrası da işten atmaların olacağı duyumu işçileri öfkelendirdi.  Yaşanabilecek gelişmelerden kaygı duyduklarını ifade eden  MMK Metalurji işçileri: Rekor kırarken gelin kârı paylaşalım demediler. MMK işçileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada “3 Eylül’e kadar sürecek izinler nedeniyle fabrikanın sadece liman bölümü çalışıyor. Fabrika izin sonrası 150 kişiyi işten atmaya hazırlanırken işçiler tepkili: “Biz üretim rekoru kırdığımızda, payımıza düşen ikişer dilim baklava oluyordu. Kazanırken gelin kârımızı paylaşalım demediler. İşçilerin ücretlerine zam yapmadılar. Şimdi niye kriz var denip faturası bize çıkarılmak isteniyor.” İddiasında bulundu.

Piyasada yaşanan ekonomik çalkantı dolayısı ile MMK’nın daha önce yapılan satışların çok altında bir ürün satışının sözkonusu olduğunu söylenirken, ekonomik çalkantıların demir çelik sektörünü ciddi bir şekilde etkilediği kaydedildi.

Fabrikada yıllık izni olan, geriye dönük kullanmadığı izni olanların kullanılması veya kendi çıkmak isteyen, gönüllü çıkışlar dışında işçi aleyhine yaşanacak bir girişimin karşısında olduklarını söyleyen sendika yetkilileri, gelişmelelri yakından takip ettikleri öğrenildi.

MMK LİDER POZİSYONDA

MMK Metalurji Şirketi sıcak haddelenmiş, galvanizli ve boyalı ürün imalatında MMK A.Ş. Şirketler Grubu’na dahildir. Fabrika, İskenderun ve İstanbul olmak üzere Türkiyede inşaa edildi.MMK Metalurji Şirketi Türkiye’deki büyük metal ürün imalatçıları arasındadır ve Akdeniz ve Orta Doğu ülkelerinin boyalı ürün imalatçıları arasında ise lider pozisyonda yer almaktadır.MMK Metalurji Şirketi, çinko ve boyalı metal üründe geniş üretim yelpazesine sahiptir.2012 yılında MMK Metalurji’nin boyalı metal hazır ürün imalatı ve satışı 900 bin ton’dur.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.