Hatay’da Gadir-Hum Bayramı kutlanıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Gadir-Hum Bayramı kutlanıyor. Alevi vatandaşlar tarafından her yıl geleneksel olarak kutlanan Gadir-i Hum Bayramı bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Gadir-i Hum Bayramı nedeniyle bu yıl da İskenderun, Samandağ ve Defne başta olmak üzere birçok ilçede sabahın erken saatlerinde türbelere akın ediyor. Getirilen kurbanlar türbelerde kesildi, ardından büyük kazanlarda hazırlanan, içerisinde buğday-et karışımının olduğu ‘Hirise’ yemeği hazırlandı. Hazırlanan yemekler vatandaşlara ikram edilirken, kurbanlardan artan etler de fakirlere dağıtılmaya devam ediyor. Ayrıca türbelere gelen vatandaşlar,  türbe girişlerini öptükten sonra türbede dualar etti.
Kentteki birçok Alevi esnaf da bayram etkinliklerine katılmak için işyerlerinin kepengini bir günlüğüne kapatırken Hatay, bu bayramda da çok renkli ve çok kültürlü yapısını yansıtmaya devam etti.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.