ARSUZ’DA KANOLAR  YARIŞTI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın Arsuz ilçesinde ilk kez düzenlenen kano yarışlarına büyük ilgi oldu.  Her yıl 1-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri kapsamında yapılan yarışlara 58 kişi katıldı. Yaşlara göre kategorize edilen gruplarda genç bayanlarda birinciliği Ezgim Mıstıkoğlu, veteran bayanlarda Ceylan Us, genç erkeklerde Yiğit Oğuzhan, orta yaşta Züher Çapar, veteran erkeklerde ise Nasrullah Sayek aldılar.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda seyircinin ilgi ile izlediği yarış Uluçınar Su Sporları Merkezi tarafından organize edildi.

Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri Komite Başkanı Şahizar Seber,  vakfın amacının toplum sağlığı bilinçlendirilmesi ve aynı zamanda Arsuz’lu  öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunmak olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Bir ay boyunca süren etkinliklerimizle bir yandan Arsuz halkını toplum sağlığı konusunda bilinçlendirecek çalışmalar yaparken bir yandan da Arsuz halkına ve Arsuzu ziyarete gelenlere ilçemizi tanıtmaya çalışıyoruz. Bu yıl ilk kez düzenlenen Kano yarışları büyük ilgi gördü. Arsuz Nehrimizi ve denizimizi önce bütün Türkiye ye sonra da bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu nedenle hedefimiz nehir ve deniz üzerinde yapılan yarışları geleneksel hale getirmek”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.