Arsuz’da turizm atağı Rhosus Antik Kent, Arsuz Gül Plajı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve Arsuz Kaymakamı Musa Sarı Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından desteklenen “Arsuz Gül Plajı” ile “Rhosus Antik Kent” projelerinin protokolünü imzaladı.

Arsuz’a her yeni günde, yeni bir çehre kazandıran Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha,  Arsuz Belediyesi ve Arsuz Kaymakamlığı tarafından ortak hazırlanan “Arsuz Gül Plajı” ile “Rhosus Antik Kent” projelerinin protokolü Arsuz Kaymakamı Musa Sarı nü,ile birlikte, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız eşliğinde imzaladı.

“Kentteki Değerlerimizin Korunması Ve Daha Belirgin Bir Noktada Olması Açısından Çok Önem Arz Etmektedir”

Göreve geldiği günden itibaren kendisini hizmete adayan Başkan Culha, bu proje ile Arsuz’un yeni bir çehreye bürüneceğini, hem Arsuz’lu hemşerilerin hem de Arsuz’a misafir olarak gelecek kişilerin Arsuz’a hayran kalacaklarını ifade etti.  Nazım Culha, imza töreninde, “Bugün ilçemizde çok önemli iki projeyi imzalamak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kalkınma ajansımızın, DOĞAKA’nın destekleri ile mali destekleri ile biri ilçe kaymakamlığımız,  biri belediyemizin sunduğu önemli iki proje, kalkınma ajansımız tarafından mali desteğe kabul görmüş, layık görülmüştür. Tabi bu konuda başta sayın kaymakamımızın çok ciddi gayretleri var. Öncelikle kendilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca sayın valimizin de bu konuda destekleri var. DOĞAKA genel sekreterimiz onur beyin çok hassasiyet ve ciddi bir çalışması var. Bu konuda da emekleri var, kendisine de teşekkür ediyoruz. Bizim belediyemizin sunduğu proje “Arsuz gül plajı” projesi. Devlet demir yolları kampımızın bitişiğinde bulunan kumsal alanın, halk tarafından kullanılmak üzere, orada üç adet sosyal tesis, mevcut yolun aydınlatmasının yapılması, halkı denizle buluşturmak, orada modern bir plaj tesislerinin yapılması, biraz daha modern şartlarda,  Arsuz’lu hemşerilerimizin, Arsuz’a gelen misafirlerimizin denize inme imkânlarını sağlayacaktık. Gerek belediyemizin sunduğu Arsuz Gül Plajı Projesi, gerekse kaymakamlığımızın sunduğu Rhosus Antik Kent Konut Projesi, Arsuz’un gelişmesi adına ve Arsuz’un daha modern bir kent olması adına, daha modern bir görüntü oluşturması, özellikle tarihi kültürel değerlerimizin, kentteki değerlerimizin korunması ve daha belirgin bir noktada olması açısından çok önem arz etmektedir. Bu iki tane projenin Arsuz’umuza hayırlı olmasını diliyorum ve bu iki projenin Arsuz’a kazandırılması yönünde emeği geçen başta DOĞAKA genel sekreterimize, sayın valimize ve bakanlığımıza, kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Bu mutfağın içerisinde bulunan personelimiz var. Gerek belediyenin gerekse kaymakamlığımızın teknik ekibi var. Onlarda hazırlık aşamasında çok ciddi emek sarf etiler. Onlara da teşekkür ediyor, projelerin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı.

  

“Arsuz İçinde, Bölgemiz İçinde Heyecan Verici Bir Proje”

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ise, “ Bugün kaymakamlığımızın ve belediyemizin, DOĞAKA kalkınma ajansımızla desteklenen iki projesinin imza töreni ve görüşme töreni için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Birisi kaymakamlığımızın proje sahibi olduğu, belediyemizin ortak olduğu rhosus antik kent projesi. Belirli bir mahallemizin, üç sokakta, sekize sekiz evimizin dış cephelerini, bahçe duvarlarını, kapılarını, pencerelerini çalışarak oraya ayrı bir cazibe merkezi, çekim merkezi haline getireceğimiz, arsuz içinde bölgemiz içinde heyecan verici bir proje. Diğeri de belediyemizin proje sahibi olduğu yine bizim ortak olduğumuz arsuz gül plajı projesi. Onunla ilgili başkanım bilgi verecektir. Bu iki turizme yönelik projenin imzası için bir araya geldik. Ancak bunun yanı sıra aynı zamanda seracılık alanında da kalkınma ajansımızın ilçemize destekleri odu. Yine aynı projenin başka bir alanında.  Muz seralarımızın desteklenmesi için 6 çiftçimize geliştirilmesi, yaygınlaştırılması adına destekleri oldu. Ben şahsım, ilçemiz adına başta sayın valimiz olmak üzere kalkınma bakanlığına, DOĞAKA Genel Sekreterimiz Onur Bey’e, emeği geçen herkese, proje hazırlayan arkadaşlarımıza, belediye başkanımıza hem kaymakamlığımız hem belediyemizin projeci arkadaşlarımıza şahsım ve ilçemiz adına teşekkür ediyorum. İnşallah ilçemize hayırlı, uğurlu olması temennisiyle, daha böyle nice projelere hep birlikte imza atma temennisiyle hayırlı uğurlu olsun diyorum,” Şeklinde Konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.