Karaağaç ve Nardüzü’ne 167 km’lik kanalizasyon hattı projesi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

ARSUZ ALTYAPI PROJESİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ. BAŞKAN SAVAŞ, “YILLARDIR İHMAL EDİLMİŞ ALTYAPIYI  BİZ YAPIYORUZ”, BAŞKAN CULHA, “ALTYAPI PROJESİ BİR DEVRİMDİR”, GENEL MÜDÜR ÇAPARALİ, “DEV PROJEDE İTİNA İLE ÇALIŞACAĞIZ” DEDİ.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından Arsuz İlçesi’nin bazı bölgelerinin kanalizasyon hattına kavuşması amacıyla başlatılacak olan projenin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Arsuz ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi ile Nardüzü Mahallesi’nin altyapı hatlarının döşenmesi için toplamda yapılacak olan 167 km’lik kanalizasyon hattı projesi hakkında HBB Karaağaç Sosyal Tesisinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bölge sakinlerini sevindiren projenin bilgilendirme toplantısına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali,  İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Arsuz Belediyesi meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının yanı sıra bölge sakinleri katılım gösterdi.

 “Namuslu Çalışıyoruz,  Anamızın Ak Sütü Gibi Hizmetler Yapıyoruz”

Toplantıda Hatay genelinde yapılan hizmetlere değinen HBB Başkanı Lütfü Savaş, “Hatay Büyükşehir Belediyesi yeni kurulan 10 kurumdan en fazla altyapıyı yapan en fazla yolu yapan belediyedir. Anamızın ak sütü gibi hizmetler yapıyoruz, harama hileye döndürmüyoruz. İnşallah 70 milyonluk projeyi 8 ayda bitirmeyi hedefliyoruz. Bundan sonra da 3 Güllükte arıtma tesisi yapacağız. Orayı besleyen tüm alanların ihalesi ile çıkacağız o da en az 200 milyon olacak onun da projesi hazır parasını da bulduk” dedi.

“HATSU ekibi ile bitirmemiz gereken altyapının yaklaşık yüzde 75’i inşallah bitecek” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Savaş, “Yıllardır ihmal edilmiş Hatay’ın her noktasına biz altyapı yapıyoruz. Altyapı olmadan medeniyet olmaz. Karaağaç, İskenderun’un dibinde İskenderun’un Mahallesi sayılır ve bugüne kadar altyapısı yok. Altınözü, Yayladağı, Erzin’in altyapısı biz yaptık. Biz bu işi yaparken ayrım yapmıyoruz” İfadelerini kullandı.

 “Hatay’a Hizmet İçin Seçildik, 2,5 Milyarlık Projemiz Var”

Mecliste yaşanan engeller ve zorluklar ile alakalı düşüncelerini ifade eden Savaş, Hatay Büyükşehir ve HATSU olarak 2,5 milyarlık projelerinin var olduğunu ve bu projeleri yapabilmek için mücadele ettiklerini ifade ederek, “imkânlarımız kısıtlı sürekli borç ödüyoruz. Bir ana muhalefet var memlekete iş yaptırmamak adına gelmişler. Geçen mecliste, bundan önceki mecliste 3 dakikalık ara veriyoruz dedim hayır diyecek bir konu kalmadıysa ben gidiyorum diyor. Öyle bir meclis üyeleri ile çalışıyoruz ve biz 2,5 milyarlık tüm Hatayla ilgili bir projemiz var. Sizin burası biteli 1,5 sene olmuş. Parayı biz 9 ay önce bulabildik bulduğumuz para 3 tane yer içindi. Arsuz, Dörtyol Samandağ altyapınız için. Arsuz’un kanalizasyonu var Samandağ’ının içme suyu şebekesi var Dörtyol’da içme suyu şebekesi var. Mecliste ki ana muhalefet bizim solumuzda duran 49 tane arkadaşımız bu işe karşı geldi 2 defa karşı geldi ikisinde de biraz az gelmişlerde ve biz o azlıktan faydalanıp oylamada 34 -34 çıktı. 34’ü reddetti gelenlerin Arsuz, Dörtyol ve Samandağ’ın projesini çıkarabilmek için meclisten onay aldık” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.