İTSO’DAN TRABZON, ORDU, GİRESUN TSO ZİYARETLERİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasıyla, İTSO arasında yapılan kardeş Oda protokolü tanıtımına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

İTSO Başkanı Yılmaz,  toplantı öncesinde, “Ordu’da gerçekleşen üzücü sel felaketi sebebiyle Ordulu hemşerilerime geçmiş olsun diyor, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.” Dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, Türk Oda Borsa Sisteminin iş dünyası nezdinde saygınlığının artırılması ve hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla Avrupa Oda Borsa Sistemi’ne uyumlu hale getirilmesi  için bazı çalışmalar  yapıldığına vurgu yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz;  “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan bu çalışma akreditasyon sistemi olarak tanımlanmış olup bu çalışmayla odaların gelişimine katkı sağlanması hedeflenmiştir.

2012 yılında, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde yürütülen tüm işlemler akreditasyon sistemine uyumlu hale getirilmiş, odamız akredite olarak 5 yıldızlı hizmet verdiğini belgelemiştir. Akreditasyon Sistemi’nin diğer odalarla iletişimin güçlenmesi, yurtiçi ve yurtdışı fuar katılımları ve iş seyahatleri gibi birtakım gereklilikleri ve kuralları bulunmaktadır.

Bu gereklilikler arasında, kardeş oda protokollerinin imzalanması da büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda, odamız tarafından 2-5 Ağustos 2018 tarihleri arasında Ordu, Giresun ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odaları ziyaret edilmiş olup söz konusu ziyarette kardeş oda protokolleri imzalanmıştır” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Basın toplantısında ayrıca Ordu, Giresun ve Tarbzon Ticaret ve Sanayi Odaları arasında gerçekleştirilen kardeş Oda protokolleri fotoğrafa ve video görüntüleri de slayt olarak basın mensuplarına izlettirildi.

İTSO Başkanı Yılmaz toplantının devamında ise, şu bilgilere yer verdi: “İmzalamış olduğumuz kardeş Oda protokolü kapsamında;

  • Ulusal ve Uluslararası heyet ziyaretleri ve yurtdışı iş gezileri düzenlendiğinde üyelerin bilgilendirilmesi ve katılımının sağlanması,
  • Kardeş odalarımız ile müşterek faaliyet bülteninde yazı, fotoğraf ve benzeri haberlere yer verilmesiyle ortak kamuoyu oluşturulmasının sağlanması,
  • Eğitim, iş geliştirme ve diğer odalarla ilgili konularda teknik destek sunulması

Gerektiğinde birimler arasında  personellerin kardeş odaya çalışma ziyaretinde bulunması,

  • İlişkilerin verimli ve sürekli olmasını sağlamak amacıyla ortak Yönetim Kurulu ve Oda Meclisi Toplantısı düzenlenmesi,
  • Bölgelerindeki tarihi ve kültürel zenginliklere dair ortak etkinlikler düzenlenmesi,
  • Projelerle ilgili müşterek toplantılar yapmak ve uygun projelerde kardeş odanın ortak olmasının sağlanması,
  • Uluslararası piyasa analizlerinin paylaşılmasında ortak faaliyetler ve çalışmalar yürütmek için birlikte hareket edilmesinin sağlanması,
  • Taraflarca belirlenecek Oda organlarının bir araya gelerek yapılan çalışmalara ilişkin durum değerlendirmesi yapılması kararlaştırılmıştır.

İmzaladığımız kardeş oda protokolüne ilişkin, çok değerli Ordu TSO Başkanı’na, Yönetim Kurulu Üyelerine ve Meclis Üyelerine, Giresun TSO Başkanı’na, Yönetim Kurulu Üyelerine ve Meclis Üyelerine, Trabzon TSO Başkanı’na, Yönetim Kurulu Üyelerine ve Meclis Üyelerine, huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kardeş odalarımız olan bu değerli odalarla birlikte yapacağımız proje ve çalışmalarla, oda olarak gücümüze güç katacağımıza inanıyorum.

Kardeş odalarımızla ortak paydada buluştuğumuz, yapımı halen devam eden, Karadeniz-Akdeniz Bölünmüş Yol Projesini de yakından takip etmekteyiz. Ordu’dan başlayıp, Hatay’a gelen bu hattın tamamlanmasının ardından Akdeniz’deki illerimiz Karadeniz’deki illerimize ve Kuzey-İskandinav ülkelerine erişimde nakliye maliyetleri açısından önemli bir avantaj sağlamış olacaktır.

Aynı şekilde Karadeniz’deki illerimizin de, hem Akdeniz’e hem de İskenderun Limanı üzerinden Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine ulaşımda, ciddi bir lojistik avantaja sahip olacağını düşünüyoruz.

Ülkemizin en kuzeyi ile en güneyi arasında oluşturduğumuz bu köprünün, tüm üyelerimize, bölgemize ve ülkemize faydalı olmasını diliyorum.”

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasıyla, İTSO arasında yapılan kardeş Oda protokolü ile ilgili görüşlerini açıklayan İTSO Meclis üyeleri ise, ziyaretlerin oldukça verimli geçtiğini belirterek, yapılan protokollerle ticari ilişkilerin daha da gelişeceğine vurgu yaptılar.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile İTSO  arasında yapılan kardeş oda protokolü tanıtımına ilişkin düzenlenen basın toplantısına İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO yönetim kurulu üyeleri Müfit Tennioğlu, Yusuf Yılmaz, Hıdır Güneş, İTSO Meclis üyeleri ve İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez de yer aldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.