VERGİ YAPILANDIRMASI İÇİN SON GÜN YARIN

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 Arsuz Belediyesi, vatandaşların belediyeye ödemesi gereken, emlak ve diğer vergilerin yapılandırılması için son günün yarın (31 Temmuz 2018) olduğunu hatırlattı.

Arsuz belediyesi, emlak vergisini ödemeyen vatandaşların vergi yapılandırmasından faydalanabilmeleri için, Arsuz Belediyesi Emlak servisine başvuru yapmaları gerektiğini belirtildi.Vergi affı kapsamında 31 Mart tarihinden önce belediyeye vergiborcu olan kişiler, vergi affı dâhilinde borçlarını yapılandırabiliyor. Yapılandırılan emlak vergisi borcu peşin ya da taksitli bir şekilde ödenebiliyor.Taksitli ödemeler 6, 9, 12 ve 18 aylık vade halinde gerçekleşecek. Ödemeler 2 ayda bir yapılacak. Borcunu yapılandıran vatandaşların ilk taksi ödemesi 1 Ekim’de yapılıyor.Emlak vergisi yapılandırma başvuruları 31 Temmuz’da sona eriyor.

31 Mart 2018 tarihinden önceki dönemlere ait vergi, ceza, resim ve harçların yapılandırılmasını içeren 7143 sayılı Kanun çerçevesinde, vergi ve borçlara ilişkin vergi cezası ve uygulanan gecikme zammı siliniyor. 31 Mart 2018 itibariyle gecikmiş borçlara Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında güncelleme yapılacak. Arsuz Belediyesine borcu olan vatandaşlar peşin veya taksitli ödeme yapabilecek. Uygulama kapsamındaki peşin ödemelerde,  2 taksitli ödemelerde indirim yapılacak. Peşin ya da taksitli ödeme tercihinin verilecek dilekçede vatandaş tarafından belirtilmesi gerekiyor. 31 Temmuz 2018 Salı (yarın) günü mesai bitimine kadar isteyen vatandaşlar vergilerini yapılandırabilirler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.