İskenderun’un ilk yerel gazetesi 72 yaşında

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun ve Hatay basınının köklü kuruluşlarından olan, İskenderun’da kurulan ilk gazete özelliği olan ‘İskenderun Gazetesi’ 23 Temmuz 2018’de 72. kuruluş yıldönümünü kutladı. 

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ,  İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti, İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı, CHP Belen İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kabasakal, Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Kasım BAĞDU da  İskenderun Gazetesinin kuruluş yıldönümünü kutlayanlar arasında yer aldı.

Gazetenin imtiyaz sahibi Rızkullah Terbiyeli, “tarafsız, doğru, dürüst, ilkelerinden ödün vermeden yayın hayatını sürdüren gazetemiz, tam 72 yıl ayakta kalabilmiş olmanın haklı gururunu bir kez daha okurlarıyla yaşadı. Gazetemize gelen tebrik telefonları ve mesajların ardı arkası kesilmedi. Kuruluş yıl dönümümüz nedeniyle Gazetemiz idarehanesine ziyaretler ertesi gün de devam etti.” diye konuştu.

Gazetenin kurucusu rahmetli Suphi Levent’i de saygıyla andıklarını belirten İskenderun Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli, “Basın, halkın gözü, sesi, kulağıdır. Halkın doğru bilgiye ulaşması açısından yayın kuruluşunun ilkeli, tarafsız, objektif olması büyük önem taşımaktadır. 23 Temmuz 1947’de bu bilinçle okurlarıyla buluşan İskenderun Gazetesi, 72 yıl önce kök salarak, bugünlere gelmiş, basın camiasının bir çınarı olmuştur. İskenderun’da kurulan ilk günlük siyasi gazete olarak tarihe geçen İskenderun Gazetesi, doğru, tarafsız, ilkeli habercilik anlayışıyla okurlarına hizmet verirken, aynı zamanda halk ve kurumlar arasında da önemli bir köprü görevi üstlenmiştir. İskenderun Gazetesi’ne kuruluşundan bu yana emek veren herkesi içtenlikle tebrik ediyor, yayın hayatınızda daha nice başarılar diliyorum.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.