Arsuz’da Yamaç Paraşütü Take off’a kavuşuyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Kaymakamlığı ve Arsuz Belediyesi tarafından Yamaç Paraşütü Kalkış Alanı yapımına başlandı. Arsuz Üçgüllük bölgesinde yapılan take off (kalkış alanı) Yamaç Paraşütü sporu yapmak için Arsuz bölgesine gelen yamaç paraşütçülerine büyük kolaylık sağlayacak. 

FLYTÜRK Havacılık kulübünün girişimleri ile başlatılan take off alanı test uçuşlarını tamamladı.

Arsuz’da Üçgüllük tepesi bölgesinde yamaç paraşütçülerinin daha rahat kalkış yapmasını sağlamak amacıyla kalkış alanı iş makineleriyle düzlenerek yol açıldı.

FLYTÜRK Havacılık Kulübü yöneticileri;  “take off alanında yol yapıldığını, take off bölgesinin düzenlendiğini daha detaylı bir çalışma yapıldığını” söyledi. “Arsuz’da yamaç paraşütü yapmak için pek çok ilden yamaç paraşütü sporcularının geleceğini” söyleyen Flytürk Başkanı Yöneticilerinden Yılmaz Verim, Mehmet Karaömer, Berk Dingil “yapılan bu çalışmayla Arsuz’a daha fazla sporcunun gelebileceğini ve şehrin tanıtımına büyük katkı yapılacağını” ifade etti.

“Yamaç Paraşütünün Arsuz’un ekonomik canlılığına destek vereceğini ve turizme büyük katkı yapacağını” söyleyen FLYTÜRK ekibi şöyle devam etti: “Arsuz’da yamaç paraşütü yapmak için en uygun yerlerden biri olan Üçgüllük Dağı’nda kalkış alanı çok uygun değildi. Zeminin kalkışa uygun hale getirilmesi gerekiyordu. Arsuz Kaymakamlığı ve Arsuz Belediyesi talebimize olumlu cevap verdi ve çok güzel bir kalkış alanı yapımına başlandı. Şehrimize yamaç paraşütü yapmak için gelenlerin en büyük sorunu kalkış alanlarının düzensizliğiydi. Bu çalışmayla bu sorun büyük ölçüde çözüme kavuşmuş olacağına inanıyoruz. İnşallah Yamaç Paraşütü sporu bundan sonra daha çok gelişecek ve şehrimizin tanıtımına çok daha büyük katkılar yapacaktır.”

 

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.