Çocukların İskenderun sıcağında bici bici keyfi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Yaz sıcağından bunalan çocukların bici keyfi, yemeyenlerin ağzını sulandırıyor… İskenderun’un dayanılmaz sıcaklarında insanı serinleten bici bici ya da diğer adıyla haytalı, kendine özgü bir o kadar serinletici bir yiyecek olarak tercih ediliyor. 

Bici Bici, pişmiş nişasta, pudra şekeri, karsambaç ( buzun rendelenerek kar haline getirilmesi) gül suyu ve kırmızı gıda boyasından oluşan soğuk şerbetli bir tatlı. Hatay, Adana ve Mersin gibi Akdeniz Bölgesinde yaz sıcaklarından bunalanların imdadına yetişiyor.

Eskiden sokakta el arabası tezgahında satılan bici cici  son zamanlarda sadece seyyar satıcıların değil restoranlar ve kafelerinde de meraklılarına sunuluyor.

MALZEMELER:

1 litre su, 1 su bardağı buğday nişastası, Üzeri için, 1 su bardağı pudra şekeri, Karsambaç (Rendelenmiş veya rondodan geçmiş buz), Gül suyu, Kırmızı gıda boyası,1 lt su, 1 çay bardağı da miktar arttırılabilir pudra şekeri, Gıda boyasını aktarlardan şerbet boyası diye alınabilir.

HAZIRLANIŞI:

Soğuk su ve nişastayı bir tencereye koyulur. Pürüz kalmayacak şekilde karıştırıp orta ateşte yanan ocağa alınır. Muhallebi kıvamı alana kadar hiç durmadan karıştırılır.

Pişen muhallebiyi ıslatılmış bir tepsiye 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökülür. Ve soğuması için buzdolabında en az 6 saat bekletilir. Diğer yandan soğuk suya bir çay kaşığının ucuyla gıda boyasından, 1 bardak pudra şekeri ve bir kahve fincanı da gül suyundan koyup buzdolabına kaldırılır. Nişastalı muhallebiyi kâselere küçük kareler halinde keselim üzerine hazırladığımız kırmızı suyu ekledikten sonra karsambaç ve pudra şekeri ekleyip servis yapılır.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.