CHP’nin kamuoyunda tartışılmasına İl Başkanı ne diyor?

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Halk TV’ye demeç veren CHP’de Kurultay tartışmaları ile ilgili yaptığı değerlendirmede CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün,  24 Haziran seçimleri sonrasında sadece CHP’de değil diğer partililerde de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde büyük makas oluştuğuna işaret ederek tartışmalara kurultay ile son verilmesinden yana olduklarını belirtti. 

Başkan Özgün, “Bu tartışmalar özellikle CHP’ye kurultayın ana öznesi haline getirdiği.  Partimiz sürekli olarak basın kamuoyu önünde ve sosyal medyada tartışılır hale geldi. Bu tartışmalar,  Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğine ciddi anlamda zarar veriyor.  Biz yönetimimiz ile birlikte karar aldık. 19 Kurultay delegemizin12’si de basın metnine imza attı. Tartışmalara bir son verilsin istiyoruz. Yerel seçimler öncesi yapılacak kurultayla parti içi tartışmalarına son verilmesinden yanayız. Güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi; Kadrolarını büyütmüş yenilemiş gençleşmiş bir Cumhuriyet Halk Partisi ile mümkündür. Partimiz, güçlü bir şekilde yerel seçimlere gitsin. Türkiye’de iktidarı hedefliyoruz. Hedefimiz bu.  CHP’nin daha başarılı olması için kurultaydan yanayız” dedi.  Tabandan halktan gelen sese kulak tıkanmaması gerektiğini belirten Halil İbrahim Özgün,  “Türkiye’nin en genç il başkanı olarak genç yoldaşlarım da gençlerden gelen bu taleplere kulağımızı kalmamız mümkün değildir.  Ortadaki fiili durumu da görmemiz gerek.  Taban olarak bizler, halkın sesine gençliğin sesine kulak vermemiz gerekiyor. Parti içi tartışmaları bir nihayete erdirmek varken basın önünde, sosyal medyada partimiz neden tartışılsın.” Diye konuştu.

Halil İbrahim Özgün, Nihat Matkap, Servet Mullaoğlu, Derya Altunay, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Mehmet Günenç, Ender Çolakoğlu, Filiz Haksöz, Hasan Ramiz Parlar, Nalan Akkülah, Sunel Aksu Yılmaz, Fevziye Miçoğulları, Sonay Aykut, Hatay CHP’de olağan üstü kurultay isteyen delegeler arasında yer alırken, dört milletvekili; Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal, İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir olağanüstü kurultaya karşı çıkan isimler arasında yer alıyor.

Sekiz Kurultay delegesinin ise olağanüstü kurultaydan yana olup olmadıklarına ilişkin gösterecekleri tavır da merakla bekleniyor.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.