Türkiye Jokey Kulübü’nden 100 YIL ANISINA İLK KURŞUN KOŞUSU

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Milli Mücadele’de İlk Kurşun atılışının 100. Yıldönümü nedeniyle Türkiye Jokey Kulübü tarafından Aralık ayında yapılacak koşuya ’19 ARALIK İLK KURŞUN KOŞUSU’ adı verildi.

100 yıl öncesinde bu toprakları bölüp parçalamak isteyen emperyalist güçlere karşı Anadolu’nun yiğit evlatları bu gidişata karşı ilk kıvılcımı Milli Mücadele yıllarında Dörtyol’da Kara Mehmet Çavuş ve silah arkadaşları tarafın işgalci güçlere karşı verildi. Milli Mücadele’de Dörtyol’da, ilk kıyam, ilk kurşunu 19 Aralık 1918 yılında atarak Anadolu’ya hürriyet ateşini fitilledi. Anadolu’ya dalga dalga yayınlan hürriyet ateşi büyük Türk Milletinin bugünde onurla ve şerefle yaşadığı Türkiye Cumhuriyeti Devlet’inin kuruluşuna vesile olmuştur.

Bu önemli tarihe sahip çıkan Dörtyol Belediyesi son 5 yılda Türkiye’de önemli adımlar attı. Genelkurmay Başkanlığı tarafından tescil edilen İlk Kurşun gerçeği Dörtyol ve Hatay’a dar gelerek Türkiye’de gerçekleşen organizasyonlarda ismi geçmeye başladı.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Tokosy, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Milli Mücadele’de İlk Kurşun atılışının 100. Yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Türkiye Jokey kulübü tarafından Aralık ayında Adana’da gerçekleşecek olan at koşusuna ’19 ARALIK İLK KURŞUN KOŞUSU’ adının verilmesi olumlu sonuç aldık.  Milli Mücaedele’de İlk Kurşun’un atılışının 100 yılı kutlama etkinlikleri kutlamaların bir parçası olan bu etkinliğe destek olan Sn. Faruk Tınaz’a, Toğan yayıncılık adına İsmail Arlı beye ve Türkiye Jokey Kulübüne aziz hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Büyük Türk Milleti unutmasın ki; Kara Mehmet Çavuşları, Kara Hasan Paşaları, Hacı Emin Hocalarının yerine bugün de canını bu vatan için seve seve ortaya koyacak Ayhan KIYMACI, Ömer HALİSDEMİR, Mehmet AZIN’LARI, Fethi SEKİN’LER var. Mayası vatan aşkıyla yoğrulmuş milletimiz; asla bölücülere, yıkıcılara, ülkemiz üzerinde planlar yapanlara fırsat vermeyecektir.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.