BAŞKAN CULHA: “DEMOKRASİ, BU ÜLKEDE KESİNTİYE UĞRAMAMALIDIR”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenen programa katıldı.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü için düzenlenen programa, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Garnizon Komutanı Cengiz Çoban, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz İlçe Jandarma Komutan V. Astsb. Kd. Bçvş. Tahir Şensoy ve İlçe Protokolü ile birlikte katıldı.Gün içerisinde çeşitli etkinliklerin yapıldığı programda, ilk olarak sivil toplum temsilcileri, şehit yakınları ve gazilerin katılımıyla, Arsuz Karaağaç Mahallesi Asri Mezarlıkta bulunan Şehitlik Anıtı ziyaret edildi.  Ziyaretin ardından, şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen yemeğe katılan Başkan Culha, burada şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

Arsuz Kent Meydanında akşam düzenlenen programda, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından, Kuran’ı Kerim tilaveti ve dualar okundu. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha,  15 Temmuz 2016 yılında hain fetö terör örgütü tarafından, ülkede bir darbe girişimi düzenlendiğini belirterek, “Ülkemizin parlamentosu, halkımız, yurt sever emniyet mensuplarımız ve askerlerimiz, şanlı bir direniş göstererek darbeyi püskürtmüştür. Halkımız canı pahasına, sokaklarda tanklara çıkarak bu darbenin püskürtülmesine emek sarf etmiştir. Ama ne yazık ki 250 şehidimiz, 2 bin’e yakın gazimiz vardır. Burada şehitlerimizi rahmetle saygıyla minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun diyorum. Gazilerimize şükran duygularımı buradan iletiyorum.

“Milli irade kayıtsız şartsız milletindir”

Değerli dostlar, demokrasi bu ülkede kesintiye uğramamalıdır. Darbe kimden ve nasıl gelirse gelsin, her türlü darbeye karşıyız. Milli irade kayıtsız şartsız milletindir. Onun üstünde gücü biz asla kabul etmiyoruz. Milli iradeyle gelen milletin iradesiyle gider. Bizlerde bu demokrasinin yılmaz savunucuları olarak, halkımızla birlikte, milli iradeye gerekli desteği verdik, veriyoruz. Bu bağlamda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu ülkede vatanı uğruna şehit olan bütün şehitlerimize, buradan tekrar rahmet, saygı dileklerimiz, şükran dileklerimi iletiyorum,” şeklinde konuştu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra, şiirler okundu. Arsuz kent meydanına kurulan ekranda kamu spotları yayınlandı. 15 Temmuz’u, 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.13 te ilçede bulunan tüm camilerde sala okundu ve meydanlarda demokrasi nöbeti tutuldu.      

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.