Mansuroğlu: İskenderun’u alacağız

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu düzenlediği basın toplantısında 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi. “Yarın seçim olsa İskenderun’u alırız” diyen Mansuroğlu, sonucu kabullendiklerini seçim sonucunu kabullenerek yerel seçimlere odaklandıklarını söyledi. Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in İskenderun’a kalıcı eserler bırakmak için çalışmadığını söyleyen Mansuroğlu, İskenderun 5 Temmuz Festivalinin de yapılmamasını eleştirdi.

Seçim sürecinde gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Mansuroğlu; “Türkiye tarihinin en önemli seçimini geçirdik, seçimlerden iktidar olarak çıkmış bir partinin ilçe başkanı olarak bu konuşmayı yapmak isterdim. Ama cumhuriyeti kurup demokrasiyi ülkeye yerleştiren bir partinin mensupları olarak her türlü sonuca saygılı davranıp olgunlukla karşılamalıyız. Öncelikle 24 Haziran seçimlerinde aday olup çalışan arkadaşlarımıza, Yönetim Kurulumuza, Kadın ve Gençlik Kollarına, komitede görev yapan arkadaşlarımıza, mahalle temsilcileri ve sandık kurulları üyelerine teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar Seçim sonuçları ile ilgili raporlar hazırlanmaktadır önce il sonrada genel merkeze birer nüshası gönderilecektir. Genel merkezin ve ilimizin değerlendirilmesi sonucunda birlikte neler yapabileceğimize karar vereceğiz. Ama İskenderun için söylüyorum buradaki az da olsa oy kayıpları, bazı partilerin baraj altında kalmaması ve Hatay’da yaratılan liste krizinin yansıması olarak görülmektedir. Bizler buradan gelecek zararı izole etmek için gece gündüz çalıştık ama elimizden bu kadarı geldi” şeklinde konuştu.

Yerel seçimlerde İskenderun Belediyesi’ni alma hedefine dikkat çeken Yusuf Mansuroğlu, Ak Parti’li İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i hizmet üretmemekle suçladı. Başkan Mansuroğlu konuşmasında, karayolları arazisi için ödenek aktarılmasına neden red verdiklerini de açıklayarak;  “Arkadaşlar İskenderun Belediyesi diye bir kamu kuruluşumuz var. Var olan kaldırımları sökmek üç beş sokağı asfaltlamak dışında hiçbir sosyal ve kültürel anlamda hizmet yapmamaktadır. İskenderun’un gelenekselleşmiş 5 Temmuz Festivali dahil, bütçesinin artmasına emlak satışlarına rağmen ilçemizde hiçbir kalıcı eser bırakmamıştır.

Şimdi gündemi meşgul eden başka bir konuya değinmek istiyorum. Karayolları arazisi için 9,5 Milyon TL’nin Park Bahçe Müdürlüğüne diğer ünitelerin hizmetlerini aksatacak şekilde münakale yapılması ile ilgili meclis önergesi, Cumhuriyet Halk Partsi’nin belediye meclis üyelerinin ve diğer muhalefet partisi MHP’nin ve İktidarın bazı meclis üyeleri tarafından reddedilmiştir. Bunu bir ihanet olarak yazan arkadaşlara sesleniyorum, daha önce 4,5 Milyon TL İskenderun Belediye Yönetimi tarafından bu proje için ayrılmıştı. Bu paranın 1,5 Milyon TL’si Proje masrafı olarak harcanmıştır. Ama ne gariptir ki Meclis Üyelerinin tüm taleplerine rağmen böyle bir projeye ulaşılamadı. İskenderun halkının parasını savunmak mı ihanettir? Yoksa nereye harcanacağı belli olmayan bir paranın talebini isteyen ve geleceği meçhul olan bir paranın onayını vermek mi ihanettir? Sonuç olarak Milletvekili ile örgütüyle Kadın ve Gençlik kolları ile biz yarın seçim olsa hazırız. İskenderun Belediyesini alacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Zaten 5 yıldır yapılamayan hizmetler gösteriyor ki belediyecilik sosyal demokratların işidir. Memleketin her bölgesinde bizim belediye başkanlarımızın izi var, hizmeti var. Ve daha yapacağımız çok şey var beraber başaracağız. Birbirinden değerli adaylarımız var onlara güveniyoruz” dedi.

Dr. Riyat Kırımızıoğlu’nun CHP örgütleri nezdinde milletvekili olarak kabul göreceğine söyleyen Mansuroğlu,   “Sayın Kırmızıoğlu, ben, yönetimim ve örgütüm tarafından bir Milletvekili olarak değerlendirilecek ve öyle kabul görecektir” dedi.

Mansuroğlu,  CHP H için ayrı bir parantez açtı ve  “Daha Yapacağımız Çok Şey Var”  Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu ile beraber Başaracağız” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.