Belen Belediye Başkanı Vurucu: “Vatana ihanetin adıdır 15 Temmuz…”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Vurucu yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi.

“FETÖ terör örgütü tarafından, 15 Temmuz 2016 günü Türkiye’ye en karanlık gecelerinden birini yaşatan terör unsurları, 10 binden fazla asker ve sivil teröristlerce, 74 tank, 35 askeri uçak, 246 zırhlı araç, 3 askerî gemi, 3 bin 992 silah ve 37 askerî helikopterle darbe girişiminde bulunmuştur.

Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik ve kararlı duruşuyla 15 Temmuz akşamında tüm halkımızı kentimizin meydanlarında “Demokrasi Nöbetine” bekliyorum demesi ile başlayan süreçle, dünyaya örnek bir demokrasi mücadelesi verilen Ülkemizin tarihine kara bir leke ve devamında demokrasi şölenine dönüşen önemli bir tarihtir. Yapılan kanlı darbe girişimi yalnızca, ülkemizin siyasi otoritesine değil, bayrağımıza, ezanımıza ve bağımsızlığımıza hedef alınan, kendi silahımızla, uçağımızla, tankımızla, başta Amerika olmak üzere birçok ülkenin desteğiyle, bir işgal girişimidir.

Dik ve kararlı duruşuyla meydanlara inen kahraman milletimiz, 15 Temmuz’dan başlangıcından itibaren darbecilere karşı sokakları ve meydanları dar ederek, canlarını hiçe saymış, tankların, topların, tüfeklerin karşısında, iman gücü ve ay yıldızlı bayrağımızla, gereken cevabı vermiş ve emsali mümkün olmayan bir destan yazmıştır.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Demokrasimize ve milli iradeye karşı yapılan kalkışmayı, bir kez daha kınıyor ve lanetliyorum. Karanlık geceyi aydınlatan Şehitlerimizi de minnet ve şükranla anıyor, Gazilerimize ve demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımıza, şükranlarımı sunuyorum.

Hainler şunu unutmasın ki; “Alçak uçuşla millete alçakça saldırıp, şanlı Türk askerimizin ve Polisimizin üniformalarımızın içinde canavarca hisle millete ve iktidara ayar vermeye çalışan soysuzların, 15 Temmuz’da olduğu gibi her zaman karşısında durmaya devam edeceğiz.

Eli kanlı Amerikan uşağı FETÖ’nün, kanlı darbe girişimiyle ülke yönetimini ele alma çabasının yıl dönümünde, yine bizler millet olarak meydanlara inerek karanlık geceyi aydınlatan Demokrasi Şehitlerimizi şükranla yad ederek, kanlı darbe girişimini nefretle kınayacağız. İfadelerini kullandı.

Başkan Vurucu açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi. Şimdi de darbeyle başarılı olamayan hain hücre gurupları, kanla başaramadıklarını, ekonomiyle, dolar’la, euro’yla yapmaya çalışıyorlar, ama başaramıyorlar. Çünkü karşılarında elif gibi dim dik duran bir Recep Tayyip Erdoğan var. Rabbim ondan razı olsun. Rabbim dik duran asil milletimizden razı olsun.

Belen halkı olarak bizler, bu nöbeti sonsuza kadar tutmaya hazırız. 15 Temmuz akşamında tüm halkımız, kentimizin meydanında çoluk çocuk, genç-yaşlı hepimiz Milli İrade ve demokrasi mitinginde nöbette olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Belenli hemşerilerimi 15 Temmuz akşamı saat 20.30’da Mehteran eşliğinde, Seyir Terasından başlayacak ve Atatürk Parkımızda sona erecek yürüyüşümüze akabinde çeşitli etkinliklerle devam edecek Demokrasi Nöbetimize davet ediyor, 15 Temmuz Demokrasi Zaferini kutluyor, 15 Temmuz gecesi canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.