Halka açık “Angus toplantısı”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Yurt dışından ithal edilen Angusların İskenderun LimakPort’a getirilmesi ile birlikte çevreye yayılan kötü kokular kentte gündem olmayı sürdürüyor. 

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti, Angusların İskenderun Limanına getirilmesi ve sevkiyatı ile ilgili kent halkını rahatsız eden durumu gündeme taşımak amacıyla İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında kamuya açık bir toplantı düzenliyor. Yarın 13 Temmuz Cuma günü (yarın) saat 14.00’de İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Mavi Salonda, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından organize edilecek olan, ‘Angusların İskenderun Limanından tahliyesinin, kentimize zararları ve çözüm önerileri’ konulu toplantıya İskenderun halkı davet edildi.

Hatırlanacağı üzere; İskenderun Limanına getirilen anguslar, pis kokuların da tüm kente yayılmasına sebep oluyor. İskenderun sıcağı ile birlikte kent geneline yayılan bu koku ile neredeyse nefes almak bile zor hale geliyor. Gemilerden indirilen Anguslar’dan ve dışkılarından kaynaklanan bu iğrenç koku bırakın liman ve çevre mahallelerini neredeyse İskenderun’un tüm mahallelerinden yoğun ve ağır bir şekilde hissediliyor.
Koku nedeniyle vatandaşlar gazetelerin haber merkezleri ile ilgili kurumlara şikayet telefonlarıyla isyanlarını dile getirirken; “Bu kokunun tarifi yok. Sıcak hava ve ağır koku nedeniyle İskenderun nefes alınamaz bir hale geliyor. Bu duruma çare olacak, bu rezilliğe dur diyecek bir yetkili yok mu? İskenderun Belediyesinden ya da Hatay Büyükşehir Belediyesinden olmazsa Sayın Kaymakamdan o da olmazsa Sayın Valimizden yardım bekliyoruz. Bu rezilliğe dur denilmesini istiyoruz” şeklinde sitemlerini dile getirdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.