BAŞKAN SAVAŞ’DAN REYHANLI’NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞ MESAJI 

Published on:  /   Yorum yapılmamış


Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Reyhanlı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

“8 Temmuz, Kahraman Askerlerimizin bağımsızlık uğruna verdiği zafer günüdür”

Başkan Savaş, yayımladığı mesajda, Kahraman Türk Ordusunun 80 yıl önce göstermiş olduğu bağımsızlık mücadelesinin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Dörtyol’da ilk kurşunun atılmasını ardından bütün Hatay’a yayılan bağımsızlık mücadelesine Reyhanlı’dan da destek geldiğini ifade eden Savaş, “Kahraman ecdadımızın Dörtyol’da ilk kurşunu sıkarak başlattığı milli mücadele kararlılığı ordumuzun Hatay’a gelişine kadar sürmüştür. Kuvay-i Milliye ruhundan bir an olsun vazgeçmeyen Reyhanlı ve Hatay halkı, kendini anavatandan ayrı görmemiştir. 8 Temmuz 1938 günü azmin, inancın, fedakârlığın, cesaretin ve vatan toprağına bağlılığın en önemli simgelerinden biridir. Her bir köşesinde ayrı bir destanın yazıldığı ülkemizde geleceğe yön veren şanlı ordumuzun izinden devam edeceğiz. Bu topraklarda tarih yazarak bizim geleceğimizi kurtaran ve bayrağımızın dalgalandığı her karış için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Ecdadımız tarafından tarihimize altın harflerle yazılan bu önemli kurtuluş gününü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.