HATAY BAROSU 24 HAZİRAN’A HAZIR

Published on:  /   Yorum yapılmamış

HATAY BAROSU “SANDIK GÜVENLİĞİ ÇAĞRI MERKEZİ” OLUŞTURULDUHatay Barosu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimini Hatay İl Merkezi ile tüm ilçelerde takip edecek.  

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Hatay Barosu, Anayasa’nın 67. Maddesi, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun hükümleri ile 1136 sayılı Avukatlık Kanunu hükümleri uyarınca, Hatay İl Merkezi ile tüm ilçelerde takip edeceklerini yazılı açıklama ile duyurdu.

 

Av. Ekrem Dönmez, açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

“Seçim ve sandık güvenliğinin devletin sorumluluğu ve güvencesi altında olduğu, ancak kamuoyunun Türkiye Barolar Birliği ve Barolardan siyasi parti ayrımı gözetmeksizin konuya ilgi gösterilmesini beklediği dikkate alınarak; seçimlerin yargı denetimi altında olduğu ve seçimin başlaması ile bitimine kadar yaşanacak süreç ve doğabilecek sorunların tamamının hukuki nitelikli olduğu da gözetilerek; seçim günü vatandaşlarımızın seçim ile ilgili hukuki sorunlarını cevaplamak ve öneriler getirerek yol göstermek üzere, ihtiyaç halinde ilgili sandığın bulunduğu yere giderek mahallinde seyyar ve vatandaşlarımızdan gelecek telefon çağrılarını yönlendirmek üzere sabit çalışma ekipleri kurulmasına ve Hatay Barosu merkezinde “Sandık Güvenliği Çağrı Merkezi” oluşturulmasına karar verilmiştir.

Bu kapsamda vatandaşlarımız Baromuz Başkanlığına ait 0 326 215 18 77 ve 0 326 213 40 80 numaralı telefonları seçim başlangıcından bitimine kadar arayarak, oluşabilecek sorunlar konusunda bilgi alabileceklerdir.

Bu düşüncelerle; Seçimlerin milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Yukarıda sıraladığımız sorunların çözümünün, tüm vatandaşlarımızın üstün yararına olacağını hatırlatıyoruz. Cumhurbaşkanı ve milletvekili adayları ile demokrasinin vazgeçilmez unsuru tüm siyasi partilere başarı dileklerimizi sunuyoruz.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.